חומרים:
1.5 ק"ג חזה הודו
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
1/2 כוס סילאן
2 כפות דבש
3 כפיות מלח גס – מלח הים האדום של "מלח הארץ"
3 כפות סוכר חום
5 כדורי פלפל אנגלי
5 עלי דפנה
3 שיני שום
1 כף פפריקה
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
מניחים את נתח ההודו בתבנית/קערה ויוצקים מעליו את הרוטב.
משהים למשך כשעה.
מעבירים את נתח ההודו לתבנית אפייה (שומרים את יתרת הרוטב).
מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-50 דקות.
לאחר 50 דקות מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים מהרוטב על נתח ההודו, ואופים עוד כ-10 דקות ללא כיסוי.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
המלצת השפית עמית דהאן:
לפרוס את הנתח כשהוא קר.
להגיש עם לחם שחור וחרדל איכותי.
צילום כפיר חרבי