פסטרמה הודו ביתית

חומרים:1.5  ק"ג חזה הודו1/4 כוס שמן1/2 כוס מים1/2 כוס סילאן2 כפות דבש 3 כפיות מלח גס – מלח הים האדום של "מלח הארץ"3 כפות סוכר חום5 כדורי פלפל אנגלי 5 עלי דפנה 3 שיני שום 1 כף פפריקה אופן ההכנה:מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. מניחים את נתח ההודו בתבנית/קערה ויוצקים מעליו את הרוטב. משהים למשך כשעה.מעבירים את נתח ההודו לתבנית אפייה (שומרים את יתרת הרוטב).מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-50 דקות.לאחר 50 דקות מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים מהרוטב על נתח ההודו, ואופים עוד כ-10 דקות ללא כיסוי.מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.המלצת השפית עמית דהאן: לפרוס את הנתח כשהוא קר.להגיש עם לחם שחור וחרדל איכותי.צילום כפיר חרבי

חומרים:
1.5  ק"ג חזה הודו
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
1/2 כוס סילאן
2 כפות דבש
3 כפיות מלח גס – מלח הים האדום של "מלח הארץ"
3 כפות סוכר חום
5 כדורי פלפל אנגלי
5 עלי דפנה
3 שיני שום
1 כף פפריקה

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
מניחים את נתח ההודו בתבנית/קערה ויוצקים מעליו את הרוטב.
משהים למשך כשעה.
מעבירים את נתח ההודו לתבנית אפייה (שומרים את יתרת הרוטב).
מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-50 דקות.
לאחר 50 דקות מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים מהרוטב על נתח ההודו, ואופים עוד כ-10 דקות ללא כיסוי.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.

המלצת השפית עמית דהאן:
לפרוס את הנתח כשהוא קר.
להגיש עם לחם שחור וחרדל איכותי.

צילום כפיר חרבי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר