סופריטו עוף בבישול ארוך עם ציר טבעי, ירקות וקוסקוס אוורירי

מצרכים ל- 5 מנות:1 שקית קוסקוס רגיל מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"3 כפות רסק רימונים או רכז רימונים1 כף גרגירי חרדל צהובים2 ליטר מים או ציר עוף1 כף מיץ לימון טרי5 גזרים, מקולפים וחתוכים בעובי 2 ס"מ4 בצלים לבנים, פרוסים לרבעים4 זרועות סלרי אמריקאי, פרוס לעובי 2 ס"מ5 כרישות צעירות נקיות, חתוכות בעובי 2 ס"מחופן עלי דפנהחופן פלפל אנגליחופן פלפל שחור1 עוף צעיר שלם (עדיף אורגני)חופן מלח גס אופן ההכנה:להכין את הקוסקוס לפי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה.בקערת ערבוב מערבבים את רסק הרימונים, גרגירי החרדל, המים/ציר העוף, מיץ הלימון והירקות. להכניס לשקית בד או חיתול בד את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי והפלפל השחור.ממליחים את פנים העוף בחופן מלח גס, ומניחים אותו בקערה עם הנוזלים שערבבנו קודם ועם שקית התבלינים. מכסים בניילון נצמד ומשרים למשך כמה שעות או ללילה במקרר.מעבירים את העוף ותכולת הקערה לתבנית, כך שהנוזל והירקות מכסים לפחות חצי מהעוף. מכסים בנייר פרגמנט ובנייר אלומיניום.מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות, למשך 3-4 שעות.מסננים את הנוזל, ומעבירים אותו לסיר קטן ומצמצים לחצי.את הירקות מניחים בצד, ואת העוף מצננים. כשמצונן מפרקים את בשר העוף מהעצמות.הגשה:מניחים את הקוסקוס המוכן ועליו את הירקות, הבשר והרוטב.צילום אנטולי מיכאלו

מצרכים ל- 5 מנות:
1 שקית קוסקוס רגיל מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
3 כפות רסק רימונים או רכז רימונים
1 כף גרגירי חרדל צהובים
2 ליטר מים או ציר עוף
1 כף מיץ לימון טרי
5 גזרים, מקולפים וחתוכים בעובי 2 ס"מ
4 בצלים לבנים, פרוסים לרבעים
4 זרועות סלרי אמריקאי, פרוס לעובי 2 ס"מ
5 כרישות צעירות נקיות, חתוכות בעובי 2 ס"מ
חופן עלי דפנה
חופן פלפל אנגלי
חופן פלפל שחור
1 עוף צעיר שלם (עדיף אורגני)
חופן מלח גס

אופן ההכנה:
להכין את הקוסקוס לפי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה.
בקערת ערבוב מערבבים את רסק הרימונים, גרגירי החרדל, המים/ציר העוף, מיץ הלימון והירקות.
להכניס לשקית בד או חיתול בד את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי והפלפל השחור.
ממליחים את פנים העוף בחופן מלח גס, ומניחים אותו בקערה עם הנוזלים שערבבנו קודם ועם שקית התבלינים.
מכסים בניילון נצמד ומשרים למשך כמה שעות או ללילה במקרר.
מעבירים את העוף ותכולת הקערה לתבנית, כך שהנוזל והירקות מכסים לפחות חצי מהעוף.
מכסים בנייר פרגמנט ובנייר אלומיניום.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות, למשך 3-4 שעות.
מסננים את הנוזל, ומעבירים אותו לסיר קטן ומצמצים לחצי.
את הירקות מניחים בצד, ואת העוף מצננים. כשמצונן מפרקים את בשר העוף מהעצמות.

הגשה:
מניחים את הקוסקוס המוכן ועליו את הירקות, הבשר והרוטב.

צילום אנטולי מיכאלו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר