עוף בעגבניות לחות, ג'ינג'ר ודבש

חומרים:4 כרעיים (מחולקים לשוקיים וירכיים)1/3 כוס שמן קנולה4 בצלצלי שאלוט קצוצים200 גר' עגבניות מיובשות או עגבניות לחות 5 שיני שום קצוצות1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה דקה1/4 כוס מיץ ליים/ לימון טרי1 כפית פפריקה מתוקה1/2 כוס יין לבן יבש / חצי יבש1/2 כוס דבש2 כוסות מיםמעט מלח ופלפל1/2 זר בזיליקום חתוך גס1 כף צנוברים קלוייםאופן ההכנה:מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. משחימים את חלקי העוף בשמן ומוציאים מהסיר.מאדים את הבצל באותו סיר עד לצבע זהוב בהיר תוך ערבוב עם כף עץ.מוסיפים את הפפריקה, הזנגוויל, השום והדבש אל הבצל, ומערבבים מעל להבה גבוהה למשך דקה.יוצקים את היין ומבשלים עד שהוא מתאדה כמעט לחלוטין.מחזירים את העוף לסיר. מוסיפים את המים ומיץ הליים/ לימון ומתבלים במעט מלח פלפל.מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כ-20 דקות בסיר מכוסה. משרים את העגבניות בכלי עם מים חמים למשך 10 דקות (במידה ומשתמשים בעגבניות לחות, אין צורך בהשריה). מסננים וחותכים לרצועות עבות (כל עגבנייה ל-2 עד 3 רצועות).מוסיפים את העגבניות לסיר תוך כדי החדרתן בין חתיכות העוף בצורה עדינה. ממשיכים לבשל למשך כ- 10 דקות נוספות.מסירים את המכסה ומבשלים עד שמרבית הנוזלים שבסיר מתאדים ומתקבל רוטב סמיך ומזוגג.מוסיפים את הבזיליקום דקה לפני סוף הבישול.מקשטים בצנוברים ומגישים. לפרטים ומתכונים נוספיםצילום בועז לביא

חומרים:
4 כרעיים (מחולקים לשוקיים וירכיים)
1/3 כוס שמן קנולה
4 בצלצלי שאלוט קצוצים
200 גר' עגבניות מיובשות או עגבניות לחות
5 שיני שום קצוצות
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה דקה
1/4 כוס מיץ ליים/ לימון טרי
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כוס יין לבן יבש / חצי יבש
1/2 כוס דבש
2 כוסות מים
מעט מלח ופלפל
1/2 זר בזיליקום חתוך גס
1 כף צנוברים קלויים

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח.
משחימים את חלקי העוף בשמן ומוציאים מהסיר.
מאדים את הבצל באותו סיר עד לצבע זהוב בהיר תוך ערבוב עם כף עץ.
מוסיפים את הפפריקה, הזנגוויל, השום והדבש אל הבצל, ומערבבים מעל להבה גבוהה למשך דקה.
יוצקים את היין ומבשלים עד שהוא מתאדה כמעט לחלוטין.
מחזירים את העוף לסיר.
מוסיפים את המים ומיץ הליים/ לימון ומתבלים במעט מלח פלפל.
מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כ-20 דקות בסיר מכוסה.
משרים את העגבניות בכלי עם מים חמים למשך 10 דקות (במידה ומשתמשים בעגבניות לחות, אין צורך בהשריה).
מסננים וחותכים לרצועות עבות (כל עגבנייה ל-2 עד 3 רצועות).
מוסיפים את העגבניות לסיר תוך כדי החדרתן בין חתיכות העוף בצורה עדינה.
ממשיכים לבשל למשך כ- 10 דקות נוספות.
מסירים את המכסה ומבשלים עד שמרבית הנוזלים שבסיר מתאדים ומתקבל רוטב סמיך ומזוגג.
מוסיפים את הבזיליקום דקה לפני סוף הבישול.
מקשטים בצנוברים ומגישים.

לפרטים ומתכונים נוספים

צילום בועז לביא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר