קוביית כבד אווז על קרפצ'ו אננס ברולה

חומרים ל- 4 סועדים:200 גרם כבד אווז טרי ומפוטם1 יח' אננס בשל8 יח' ערמונים מבושלים וקלופים1/2 כוס מים1/4 כוס סוכרעלים מצרור נענע שטופיםסוכר לברולה10 יח' עגבניות שרי תמר קטנותזרעי כוסברה150 גרם סוכרחמאהאופן ההכנה:מניחים בסיר את העגבניות, זרעי כוסברה והסוכר על אש קטנה.מכינים מעין ריבת עגבניות שרי.מכינים סירופ סוכר של סוכר ומים. מצמצמים קצת למרקם יותר סמיך.מכבים את האש ומוסיפים את עלי הנענע, עד שהעלים מקבלים צבע ירקרק יפה וזוהר.בשלב זה מסננים, סוחטים ומצננים, כך שנקבל סירופ סוכר ירקרק עדין.מנקים את האננס, חותכים לפרוסות דקות, ומניחים על צלחת הגשה.מפזרים מעט סוכר מעל ושורפים עם ברנר. למי שאין ברנר: אפשר בגריל עליון בתבנית אפייה, כמובן בחום גבוה עד להשחמה.חותכים את הכבד למדליונים של 50 גרם לערך.מתבלים במלח ופלפל.מטגנים אותם על מחבת טפלון פסים עד להשחמה (חשוב לא לטגן יתר על המידה) – צריכים לצאת במידת עשייה מדיום, ויש כאלה שאוהבים פחות.מקפיצים פרוסות של ערמונים במעט חמאה עם מלח ופלפל.הגשה:מניחים שתי פרוסות ערמונים על הקרפצ'ו, מעל חתיכת כבד, ומעל עגבנית שרי.מפזרים בתחתית הצלחת מהסירופ ומגישים.צילום בועז לביא

חומרים ל- 4 סועדים:
200 גרם כבד אווז טרי ומפוטם
1 יח' אננס בשל
8 יח' ערמונים מבושלים וקלופים
1/2 כוס מים
1/4 כוס סוכר
עלים מצרור נענע שטופים
סוכר לברולה
10 יח' עגבניות שרי תמר קטנות
זרעי כוסברה
150 גרם סוכר
חמאה

אופן ההכנה:
מניחים בסיר את העגבניות, זרעי כוסברה והסוכר על אש קטנה.
מכינים מעין ריבת עגבניות שרי.
מכינים סירופ סוכר של סוכר ומים. מצמצמים קצת למרקם יותר סמיך.
מכבים את האש ומוסיפים את עלי הנענע, עד שהעלים מקבלים צבע ירקרק יפה וזוהר.
בשלב זה מסננים, סוחטים ומצננים, כך שנקבל סירופ סוכר ירקרק עדין.
מנקים את האננס, חותכים לפרוסות דקות, ומניחים על צלחת הגשה.
מפזרים מעט סוכר מעל ושורפים עם ברנר. למי שאין ברנר: אפשר בגריל עליון בתבנית אפייה, כמובן בחום גבוה עד להשחמה.
חותכים את הכבד למדליונים של 50 גרם לערך.
מתבלים במלח ופלפל.
מטגנים אותם על מחבת טפלון פסים עד להשחמה (חשוב לא לטגן יתר על המידה) – צריכים לצאת במידת עשייה מדיום, ויש כאלה שאוהבים פחות.
מקפיצים פרוסות של ערמונים במעט חמאה עם מלח ופלפל.

הגשה:
מניחים שתי פרוסות ערמונים על הקרפצ'ו, מעל חתיכת כבד, ומעל עגבנית שרי.
מפזרים בתחתית הצלחת מהסירופ ומגישים.

צילום בועז לביא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר