חזה עוף עסיסי בבישול איטי עם קרם תירס ושמן זית

חזה עוף עסיסי בבישול איטי עם קרם תירס ושמן זית מוגש עם במיה וגרגירי תירס בגריל מצרכים לעוף:4 חזה עוף8 כפות שמן זית מסוג קורניקי של 'שמן ארץ גשור'4 עלי זעתר טרי4 שיני שום חצויים לשנייםמצרכים לקרם תירס: נוזל עוף או נוזל ירקות (אפשר גם עם מים)¾ כוס קמח תירס8 כפות שמן זיתמלח ופלפל לפי הטעםחומרים לירקות:8 במיות2 קלחי תירס מבושלים במים2 כפות שמן זית אופן ההכנה: הכנת העוף: מכניסים לשקית ואקום 4 חזה עוף.מתבלים במעט מלח, פלפל, זעתר, שום ושמן זית. סוגרים את שקית הניילון בעזרת מכשיר ואקום. במידה ואין מכשיר ואקום, ניתן לקפל. מכניסים את השקית לתבנית עם מים ודואגים שהמים יכסו את שקית ניילון.מכניסים לתנור בטמפרטורה של 100 מעלות למשך כ- 25 דקות. לאחר שהעוף מוכן, מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים את העוף עד לצבע זהוב.הכנת קרם תירס: מחממים סיר עם מים, מלח ושמן זית. כאשר המים רותחים, מוסיפים קמח תירס בהדרגה ומערבבים ללא הפסקה עד התמזגות קמח התירס עם המים. ממשיכים בערבוב כ- 10 דקות על להבה נמוכה וטועמים.במידה וחסר תיבול, משלימים. טיפ: זה הזמן לבדוק את סמיכות הקרם. אפשר להוסיף נוזלים, או מעט קמח תירס ומגישים.הכנת הירקות: מחממים מחבת או גריל פחם (לפי העדפה אישית),.מפרידים את התירס מהליבה.חותכים את הבמיה לאורך ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. צולים עד לקבלת גוון זהוב ומגישים.ממתכוני פסטיבל שמן זית של מסעדת השף Olive Leaf הכשרה בטיילת ת"א – בשיתוף 'שמן ארץ גשור', החל מ-25.11.2012צילום ארן חן

חזה עוף עסיסי בבישול איטי עם קרם תירס ושמן זית מוגש עם במיה וגרגירי תירס בגריל

מצרכים לעוף:
4 חזה עוף
8 כפות שמן זית מסוג קורניקי של 'שמן ארץ גשור'
4 עלי זעתר טרי
4 שיני שום חצויים לשניים

מצרכים לקרם תירס:
נוזל עוף או נוזל ירקות (אפשר גם עם מים)
¾ כוס קמח תירס
8 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

חומרים לירקות:
8 במיות
2 קלחי תירס מבושלים במים
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
הכנת העוף:
מכניסים לשקית ואקום 4 חזה עוף.
מתבלים במעט מלח, פלפל, זעתר, שום ושמן זית.
סוגרים את שקית הניילון בעזרת מכשיר ואקום. במידה ואין מכשיר ואקום, ניתן לקפל. מכניסים את השקית לתבנית עם מים ודואגים שהמים יכסו את שקית ניילון.
מכניסים לתנור בטמפרטורה של 100 מעלות למשך כ- 25 דקות.
לאחר שהעוף מוכן, מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים את העוף עד לצבע זהוב.

הכנת קרם תירס:
מחממים סיר עם מים, מלח ושמן זית.
כאשר המים רותחים, מוסיפים קמח תירס בהדרגה ומערבבים ללא הפסקה עד התמזגות קמח התירס עם המים.
ממשיכים בערבוב כ- 10 דקות על להבה נמוכה וטועמים.
במידה וחסר תיבול, משלימים.

טיפ:
זה הזמן לבדוק את סמיכות הקרם. אפשר להוסיף נוזלים, או מעט קמח תירס ומגישים.

הכנת הירקות:
מחממים מחבת או גריל פחם (לפי העדפה אישית),.
מפרידים את התירס מהליבה.
חותכים את הבמיה לאורך ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
צולים עד לקבלת גוון זהוב ומגישים.

ממתכוני פסטיבל שמן זית של מסעדת השף Olive Leaf הכשרה בטיילת ת"א – בשיתוף 'שמן ארץ גשור', החל מ-25.11.2012

צילום ארן חן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר