מרכיבים:
2 בצלים גדולים קצוץ גס
5-6 שיני שום קצוץ גס
4 כוסות תירס קפוא או גרגירים מתירס טרי ואפשר גם 2-3 פחיות תירס
1 מיכל חלב קוקוס
3-4 כפות סויה
מלח פלפל
תבלינים יבשים (מומלץ אבל לא חובה אם אין): קארי, צ'ילי יבש, ג'ינג'ר
שקית פופקורן להכנה במיקרו או גרגרי תירס יבש
אופן ההכנה:
שמים בסיר את הבצל והשום עם מעט חמאה ו/או שמן וגם קצת מלח.
מטגנים דקה שתיים על אש גבוהה ואז מנמיכים את האש ומאדים תוך ערבוב 5 דקות.
מוסיפים את התירס ומוסיפים מים עד לכ-1 ס"מ גובה מעל התירס.
אם משתמשים בתירס מקופסה שמים גם את הנוזל.
מבשלים עד שהתירס רך (לתירס טרי זה יקח כשעה, לתירס קפוא או מקופסה מספיק 20-30 דקות).
מוסיפים סויה וחלב קוקוס וגם קצת מלח ופלפל וטוחנים.
טועמים ומשפרים תיבול.
הגשה:
מכינים פופקורן במיקרו (או בסיר) ומפזרים על המרק כמו קרוטונים.
גיוון:
אפשר להגיש עם קצת בזיליקום וכוסברה טרייה.