מרק עגבניות עם פתיתים גן חיות לילדים

מרק עגבניות טעים וטרי שילדים אוהבים. מרק מאוד קל להכנה. אם רוצים, אפשר להוסיף כדורי בשר שיתבשלו במרק ואז יש לכם ארוחת צהרים שלמה.מצרכים ל- 6 מנות:כוס פתיתים "גן חיות" של סוגתכפית שמן קנולה4 כפות שמן זית איכותי1 בצל גדול קצוץ 2 שיני שום כתושותכף סוכר חום2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות 2 מקלות סלרי קצוציםפחית גדולה של עגבניות מרוסקות (800 גרם)2 כוסות מים רותחים /ציר ירקות3 כפות קטשופכפית בזיליקוםמלח ופלפל לפי הטעםאופן ההכנה:מבשלים את הפתיתים ב- 4 כוסות מים רותחים מומלחים קלות עד שהם "אל דנטה" (בערך 5-7 דקות אחרי הרתיחה). מסננים,שוטפים במים קרים. מחזירים לסיר, מפזרים כפית שמן קנולה ומנערים את הסיר כדי שהשמן יתפזר על הפתיתים וימנע הידבקות. שומרים בצד עד ההגשה.מחממים שמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הסוכר החום והשום ומקרמלים יחד כמה דקות. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים חמש דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מים/ציר, הקטשופ והתבלינים.מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות עד שהירקות רכים. מורידים מהאש ובעזרת בלנדר מוט מרסקים את המרק לתערובת אחידה. (אם הילדים יותר גדולים אפשר לטחון רק חצי כמות, ואפשר גם לא לטחון בכלל). טועמים ומתקנים תיבול.הגשה:לפני ההגשה מוסיפים פנימה את הפתיתים המוכנים ומחממים על אש קטנה. מוזגים לקעריות ומגישים חם. צילום מיכאל גלעדי

מרק עגבניות טעים וטרי שילדים אוהבים. מרק מאוד קל להכנה. אם רוצים, אפשר להוסיף כדורי בשר שיתבשלו במרק ואז יש לכם ארוחת צהרים שלמה.

מצרכים ל- 6 מנות:
כוס פתיתים "גן חיות" של סוגת
כפית שמן קנולה
4 כפות שמן זית איכותי
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום כתושות
כף סוכר חום
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
2 מקלות סלרי קצוצים
פחית גדולה של עגבניות מרוסקות (800 גרם)
2 כוסות מים רותחים /ציר ירקות
3 כפות קטשופ
כפית בזיליקום
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
מבשלים את הפתיתים ב- 4 כוסות מים רותחים מומלחים קלות עד שהם "אל דנטה" (בערך 5-7 דקות אחרי הרתיחה).
מסננים,שוטפים במים קרים.
מחזירים לסיר, מפזרים כפית שמן קנולה ומנערים את הסיר כדי שהשמן יתפזר על הפתיתים וימנע הידבקות.
שומרים בצד עד ההגשה.
מחממים שמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את הסוכר החום והשום ומקרמלים יחד כמה דקות.
מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים חמש דקות נוספות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מים/ציר, הקטשופ והתבלינים.
מערבבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות עד שהירקות רכים.
מורידים מהאש ובעזרת בלנדר מוט מרסקים את המרק לתערובת אחידה. (אם הילדים יותר גדולים אפשר לטחון רק חצי כמות, ואפשר גם לא לטחון בכלל).
טועמים ומתקנים תיבול.
הגשה:
לפני ההגשה מוסיפים פנימה את הפתיתים המוכנים ומחממים על אש קטנה.
מוזגים לקעריות ומגישים חם.

צילום מיכאל גלעדי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר