חומרים ל- 6 סועדים:
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם מבושלים ומוקפאים)
8 כוסות מים
1 כף שמן קנולה
2 כוסות בצל קצוץ/ בצלי שאלוט קצוצים
2 כוסות עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות (אפשר מקופסת שימורים)
8 שיני שום, כתושות
1 פלפל חריף, קצוץ דק
1/2 כוס עלי כוסברה, קצוצים דק
1/2 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
מיץ מליים או לימון אחד
1 כפית פפריקה
1 כף שורש כורכום טרי, מגורר
1/2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף ומגורר
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים בצל, שום ופלפל חריף עד שהבצל מזהיב קלות.
מוסיפים את המים, גרגרי החומוס המבושלים ואת שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה.
מגישים בקערות עמוקות ומקשטים בעלי פטרוזיליה.
צילום בועז לביא