מרק חומוס וכורכום טרי

חומרים ל- 6 סועדים:1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם מבושלים ומוקפאים)8 כוסות מים1 כף שמן קנולה2 כוסות בצל קצוץ/ בצלי שאלוט קצוצים2 כוסות עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות (אפשר מקופסת שימורים)8 שיני שום, כתושות 1 פלפל חריף, קצוץ דק1/2 כוס עלי כוסברה, קצוצים דק1/2 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים דק2 כפיות מלח1 כפית פלפל שחור גרוסמיץ מליים או לימון אחד1 כפית פפריקה1 כף שורש כורכום טרי, מגורר1/2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף ומגורראופן ההכנה:מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים בצל, שום ופלפל חריף עד שהבצל מזהיב קלות. מוסיפים את המים, גרגרי החומוס המבושלים ואת שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה. מגישים בקערות עמוקות ומקשטים בעלי פטרוזיליה.צילום בועז לביא

חומרים ל- 6 סועדים:
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם מבושלים ומוקפאים)
8 כוסות מים
1 כף שמן קנולה
2 כוסות בצל קצוץ/ בצלי שאלוט קצוצים
2 כוסות עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות (אפשר מקופסת שימורים)
8 שיני שום, כתושות
1 פלפל חריף, קצוץ דק
1/2 כוס עלי כוסברה, קצוצים דק
1/2 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
מיץ מליים או לימון אחד
1 כפית פפריקה
1 כף שורש כורכום טרי, מגורר
1/2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף ומגורר

אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים בצל, שום ופלפל חריף עד שהבצל מזהיב קלות.
מוסיפים את המים, גרגרי החומוס המבושלים ואת שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה.
מגישים בקערות עמוקות ומקשטים בעלי פטרוזיליה.

צילום בועז לביא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר