חומרים:
1 צרור סלרי קצוץ
1 חבילת עלי מנגולד קצוצים גס
400 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
1 קופסה של סלט קוביות סלק טעמי השוק של אחלה
1 כף שום קצוץ
1 כוס מיץ לימון
2 ליטר ציר ירקות / ציר עוף (או מים)
מלח
קורט סוכר
אופן ההכנה:
בסיר גדול מניחים את כל חומרי המרק מלבד עלי המנגולד. ומבשלים עד לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כשעה על אש בינונית.
מוסיפים את עלי המנגולד ומבשלים דקה נוספת.
ניתן להוסיף למרק קובות מוכנות (אפשר לקנות קפואות ברשתות השיווק, או להכין לבד) – ולבשל אותן כ-40 דקות בתוך המרק.
הצעות הגשה לסלט קוביות סלק:
קוביות סלק עם…
גבינה כחולה
אגוזים מתובלים קלויים
עירית
תפוז
אגס
פקאן סיני
יוגורט יווני
שומר
נענע
סלט קוביות סלק נמכר במשקל 400 גרם ליחידה ברשתות השיווק ברחבי הארץ, במחיר של כ- 14-16 ₪ (בהתאם למחירים ולמבצעים המקובלים ברשתות ובחנויות השונות).