מרק כרובית ברוקולי ואורז מעושנים

במתכון הבא יש טריק קטן וערמומי: עישון הירקות בשילוב שמנת אורז לבישול, מייצרים ארומה מעושנת ערבה לחך.דרגת קושי: קל דרגת מחיר: בינוני זמן הכנה: 40 דקות רכיבים:1 ראש כרובית מפורקת לפרחים 2 ראשי ברוקולי מפורקים לגבעולים ופרחים 1 בצל חצוי ל 4 חלקים 2 שיני שום מעוכות 2 כוסות ציר מרק (או מים בתוספת 2 כפיות מלח) 1 מיכל שמנת אורז אלפרו 2 תיונים מהסוג הכי פשוט שיש אופן ההכנה: מחממים תנור לחום הכי גבוה. שמים בקערה את כל הירקות יחד. מפזרים מעל מעט שמן זית ומלח גס, מערבבים ומסדרים את כל הירקות בתבנית. מפזרים את תכולת התיונים בצלוחית חסינת אש עם מעט שמן זית. מניחים בתבנית עם הירקות. מכניסים את התבנית לתנור לעישון. עלי התה יתחילו לעשן בתוך התנור ויתנו ארומה לירקות (לא לדאוג מאדי העשן).כעבור כ-20 דקות מוציאים את התבנית ומעבירים את כל הירקות לסיר. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מוסיפים מים עד גובה ¾ מגובה הסיר, מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות נוספות (אפשר לשמור מעט מהירקות לקישוט).מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון, מוסיפים מיכל שמנת אורז אלפרו ומעבדים עד לאיחוד מלא של המרק עם השמנת. יוצקים לקעריות ומגישים. צילום מאיר בולקא

במתכון הבא יש טריק קטן וערמומי: עישון הירקות בשילוב שמנת אורז לבישול, מייצרים ארומה מעושנת ערבה לחך.

דרגת קושי: קל
דרגת מחיר: בינוני
זמן הכנה: 40 דקות

רכיבים:
1 ראש כרובית מפורקת לפרחים
2 ראשי ברוקולי מפורקים לגבעולים ופרחים
1 בצל חצוי ל 4 חלקים
2 שיני שום מעוכות
2 כוסות ציר מרק (או מים בתוספת 2 כפיות מלח)
1 מיכל שמנת אורז אלפרו
2 תיונים מהסוג הכי פשוט שיש

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום הכי גבוה.
שמים בקערה את כל הירקות יחד.
מפזרים מעל מעט שמן זית ומלח גס, מערבבים ומסדרים את כל הירקות בתבנית.
מפזרים את תכולת התיונים בצלוחית חסינת אש עם מעט שמן זית.
מניחים בתבנית עם הירקות.
מכניסים את התבנית לתנור לעישון. עלי התה יתחילו לעשן בתוך התנור ויתנו ארומה לירקות (לא לדאוג מאדי העשן).
כעבור כ-20 דקות מוציאים את התבנית ומעבירים את כל הירקות לסיר.
מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים מים עד גובה ¾ מגובה הסיר, מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות נוספות (אפשר לשמור מעט מהירקות לקישוט).
מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון, מוסיפים מיכל שמנת אורז אלפרו ומעבדים עד לאיחוד מלא של המרק עם השמנת.
יוצקים לקעריות ומגישים.

צילום מאיר בולקא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר