מרק עשיר של עדשים אדומות ודלעת

מרק עשיר של עדשים אדומות ודלעת עם צ'יפס תפוחי אדמה סגולים דבר השפית: גיליתי את העדשים האדומות רק לפני שנים אחדות. היות שהן לא זקוקות להשריה ובזכות זמן הבישול הקצר שלהן, אני פונה אליהן כשאני צריכה מרק של הרגע האחרון או כשאני ממהרת וצריכה להגיש ארוחה לשולחן. הן נמעכות מהר, לכן אני אוהבת לרסק אותן אחרי הבישול. העדשים יוצרות מרקים עשירים נהדרים, מלאים בחלבון. מנה גדולה של מנה זו יכולה לשמש בקלות כמנה עיקרית, מלאה כמות שהיא בצ'יפס תפוחי אדמה סגולים ובצדפות קוקי סן ז'אק צרובות.  חומרים ל-6 מנות1/4 כוס ועוד 2 כפות (90 מ"ל) שמן זית1 בצל שאלוט בינוני, קצוץ2 שיני שום קצוצות דק2 גזרים בינוניים, מקלופים וחתוכים לקוביות קטנות1 גבעול סלרי קצוץ1 כפית עלי תימין טריים1 כפית מלח ועוד כמות נוספת לתיבול הצדפות1/2 פלפל שחור טחון טרי, ועוד כמות נוספת לתיבול הצדפות1 כוס (200 גרם) עדשים אדומות שטופות1 דלעת קבוצ'ה קטנה או דלורית (680 גרם), מקולפת, נקייה מגרעינים, חתוכה לקוביות קטנות (כ-3 כוסות של דלעת חתוכה)1 תפוח אדמה בינוני בהיר, מקולף וחתוך לקוביות קטנות6 כוסות (1.5 ליטר) ציר עוף2 תפוחי אדמה קטנים סגולים או צהובים, פרוסים דק מאוד110 גרם צדפות קטנות מסוג קוקי סן ז'אק שמן גרעיני דלעת (לא הכרחי)פרחי פטרוזיליה טרייה (לא הכרחי)אופן ההכנה: חממו בסיר גדול 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית על אש בינונית. הוסיפו בצל שאלוט, שום, גזר, סלרי, עלי תימין, 1/2 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור. בשלו את הירקות תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך 5 או עד שהם רכים אך שומרים על צורתם.הוסיפו עדשים, דלעת, תפוח אדמה, ציר עוף ואת 1/2 כפית מלח הנותר. כסו את הסיר.הביאו לרתיחה על גבי אש בינונית-גבוהה. הקטינו את האש לנמוכה ובשלו ברתיחה עדינה במשך 20 דקות, או עד שכל הירקות מתרככים. רסקו את המרק במעבד מזון. תקנו תיבול לפי הצורך ושמרו על המרק חם.חממו בסיר קטן את 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן הזית הנותרת על גבי אש בינונית. הוסיפו את פרוסות תפוחי האדמה (חלקו את הכמות כדי לא לצופף) וטגנו בכמה פעמים עד להזהבה. הניחו על מגבת נייר לספיגת עודפי שמן ושמרו בצד.שפכו את רוב השמן מהסיר. תבלו את הצדפות במלח ובפלפל שחור וטגנו אותן על גבי אש בינונית במשך 30 שניות עד 1 דקה לכל צד, תלוי בגודלן. הגישו את המרק חם, כשעליו מונחים צ'יפס, צדפות, כמה טיפות שמן גרעיני דלעת, פרחי פטרוזיליה ופלפל שחור. ניתן לשמור את המרק במקרר במשך 3 ימים, או במקפיא עד חודש.המתכון מתוך הספר מנות קטנות & פינוקים מתוקים – בישול ללא גלוטן, מאת השפית אָרָאן גוֹיוֹאָגָה. הספר נמכר באתר ההוצאה

מרק עשיר של עדשים אדומות ודלעת עם צ'יפס תפוחי אדמה סגולים

דבר השפית: גיליתי את העדשים האדומות רק לפני שנים אחדות. היות שהן לא זקוקות להשריה ובזכות זמן הבישול הקצר שלהן, אני פונה אליהן כשאני צריכה מרק של הרגע האחרון או כשאני ממהרת וצריכה להגיש ארוחה לשולחן. הן נמעכות מהר, לכן אני אוהבת לרסק אותן אחרי הבישול. העדשים יוצרות מרקים עשירים נהדרים, מלאים בחלבון. מנה גדולה של מנה זו יכולה לשמש בקלות כמנה עיקרית, מלאה כמות שהיא בצ'יפס תפוחי אדמה סגולים ובצדפות קוקי סן ז'אק צרובות. 


חומרים ל-6 מנות
1/4 כוס ועוד 2 כפות (90 מ"ל) שמן זית
1 בצל שאלוט בינוני, קצוץ
2 שיני שום קצוצות דק
2 גזרים בינוניים, מקלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 גבעול סלרי קצוץ
1 כפית עלי תימין טריים
1 כפית מלח ועוד כמות נוספת לתיבול הצדפות
1/2 פלפל שחור טחון טרי, ועוד כמות נוספת לתיבול הצדפות
1 כוס (200 גרם) עדשים אדומות שטופות
1 דלעת קבוצ'ה קטנה או דלורית (680 גרם), מקולפת, נקייה מגרעינים, חתוכה לקוביות קטנות (כ-3 כוסות של דלעת חתוכה)
1 תפוח אדמה בינוני בהיר, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
6 כוסות (1.5 ליטר) ציר עוף
2 תפוחי אדמה קטנים סגולים או צהובים, פרוסים דק מאוד
110 גרם צדפות קטנות מסוג קוקי סן ז'אק
שמן גרעיני דלעת (לא הכרחי)
פרחי פטרוזיליה טרייה (לא הכרחי)

אופן ההכנה:

חממו בסיר גדול 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית על אש בינונית. הוסיפו בצל שאלוט, שום, גזר, סלרי, עלי תימין, 1/2 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור. בשלו את הירקות תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך 5 או עד שהם רכים אך שומרים על צורתם.
הוסיפו עדשים, דלעת, תפוח אדמה, ציר עוף ואת 1/2 כפית מלח הנותר. כסו את הסיר.הביאו לרתיחה על גבי אש בינונית-גבוהה. הקטינו את האש לנמוכה ובשלו ברתיחה עדינה במשך 20 דקות, או עד שכל הירקות מתרככים. רסקו את המרק במעבד מזון. תקנו תיבול לפי הצורך ושמרו על המרק חם.
חממו בסיר קטן את 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן הזית הנותרת על גבי אש בינונית. הוסיפו את פרוסות תפוחי האדמה (חלקו את הכמות כדי לא לצופף) וטגנו בכמה פעמים עד להזהבה. הניחו על מגבת נייר לספיגת עודפי שמן ושמרו בצד.
שפכו את רוב השמן מהסיר. תבלו את הצדפות במלח ובפלפל שחור וטגנו אותן על גבי אש בינונית במשך 30 שניות עד 1 דקה לכל צד, תלוי בגודלן.
הגישו את המרק חם, כשעליו מונחים צ'יפס, צדפות, כמה טיפות שמן גרעיני דלעת, פרחי פטרוזיליה ופלפל שחור. ניתן לשמור את המרק במקרר במשך 3 ימים, או במקפיא עד חודש.

המתכון מתוך הספר מנות קטנות & פינוקים מתוקים – בישול ללא גלוטן, מאת השפית אָרָאן גוֹיוֹאָגָה. הספר נמכר באתר ההוצאה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר