גספאצ'ו אבטיח עם גבינה בולגרית

אבטיח ובולגרית — הצמד הבלתי מעורער של הקיץ הישראלי — פוגש את המרק הספרדי הקיצי. חשוב שהמרק יהיה מתובל היטב כדי לאזן את המתיקות של האבטיח.חומרים ל-4 מנות:‏4 כוסות קוביות אבטיח‏1 עגבנייה גדולה קלופה וחתוכה גס ‏1 מלפפון קלוף וחתוך גס ‏1/2 בצל סגול חתוך גס‏1/2 פלפל צ'ילי אדום (או כמה טיפות טבסקו או סרירצ'ה)‏1 כפית חומץ יין אדום או 2 כפיות חומץ בלסמי ‏3-2 כפות שמן זיתמעט מלח ופלפל שחור טחון טרי‏1/2 כפית גרגרי כוסברה טחונים‏2 כפות שמיר קצוץ (או כוסברה או נענע או טרגון — עשב תיבול עם נוכחות)‏4 פרוסות בולגרית מעודנת 5% של "גד" אופן ההכנה:‏מרסקים את כל החומרים למעט שמיר וגבינה בולגרית בבלנדר או במעבד מזון למרקם כמעט חלק. מעבירים לכלי אטום ומקררים 5 שעות לפחות.‏טועמים את המרק ומוסיפים תיבול במידת הצורך. ‏מגישים בכלים אישיים עם שמיר וחצאי פרוסות של בולגרית מעל. אפשר גם בולגרית מפוררת.צילום דניאל לילה

אבטיח ובולגרית — הצמד הבלתי מעורער של הקיץ הישראלי — פוגש את המרק הספרדי הקיצי. חשוב שהמרק יהיה מתובל היטב כדי לאזן את המתיקות של האבטיח.

חומרים ל-4 מנות:
‏4 כוסות קוביות אבטיח
‏1 עגבנייה גדולה קלופה וחתוכה גס
‏1 מלפפון קלוף וחתוך גס
‏1/2 בצל סגול חתוך גס
‏1/2 פלפל צ'ילי אדום (או כמה טיפות טבסקו או סרירצ'ה)
‏1 כפית חומץ יין אדום או 2 כפיות חומץ בלסמי
‏3-2 כפות שמן זית
מעט מלח ופלפל שחור טחון טרי
‏1/2 כפית גרגרי כוסברה טחונים
‏2 כפות שמיר קצוץ (או כוסברה או נענע או טרגון — עשב תיבול עם נוכחות)
‏4 פרוסות בולגרית מעודנת 5% של "גד"

אופן ההכנה:

‏מרסקים את כל החומרים למעט שמיר וגבינה בולגרית בבלנדר או במעבד מזון למרקם כמעט חלק.
מעבירים לכלי אטום ומקררים 5 שעות לפחות.
‏טועמים את המרק ומוסיפים תיבול במידת הצורך.
‏מגישים בכלים אישיים עם שמיר וחצאי פרוסות של בולגרית מעל. אפשר גם בולגרית מפוררת.

צילום דניאל לילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר