מתכון ל- 8 סועדים
חומרים:
1 עוף שלם
12 כנפי עוף
6 גזרים
1 שורש סלרי
2 שורשי פטרוזיליה
2 בצלים
5 גבעולי סלרי על עליהם
1 עגבניה בשלה
5 עלי דפנה
10 גרגירי פלפל אנגלי
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור שמיר
4 ליטר מים
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את העוף תחת מים זורמים, מעבירים לסיר הבישול ויוצקים מעל את המים.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לבישול בבעבוע עדין.
מסירים את הקצף והשומן שעולים בעזרת כף ומבשלים כעשר דקות נוספות עד שלא מופיע יותר קצף.
קולפים את ירקות השורש, חוצים ומוסיפים לסיר יחד עם גבעולי הסלרי, העגבניה, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי ופלפל שחור.
מכסים חלקית ומבשלים כשעתיים.
מוסיפים את צרורות הפטרוזיליה והשמיר ומבשלים כרבע שעה נוספת.
הירקות והעוף מפרישים מלח במהלך הבישול, ולכן מוסיפים את המלח רק בסופו, טועמים ומתקנים תיבול.
מוציאים את העוף והכנפיים מן המרק, מפרקים את הבשר מן העצמות ומחזירים אותו אל הסיר.
מגישים חם-חם, עם שקדי מרק או כופתאות.
צילום דן פרץ