חומרים ל-5-6 סועדים:
300 גרם דלעת
2 יח' בטטה
5 יח' גזר
2 ליטר מים
2 כפות אבקת מרק דגש
¼ כפית פלפל לבן
½ כוס שמנת מתוקה
חומרים לברוסקטה:
5 פרוסות לחמנייה
כף שמן זית
¼ כפית שום כתוש
100 גרם פירורי פרמזן
1 עגבנייה קצוצה
כף עלי אורגנו טריים
אופן ההכנה:
מקלפים את הירקות וחותכים אותם לקוביות.
מבשלים במים עד ריכוך מושלם.
מתבלים בפלפל ואבקת מרק עוף פרווה.
טוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט.
מוסיפים את השמנת לפני ההגשה.
הכנת הברוסקטה:
מערבבים את השום עם שמן הזית ומורחים את פרוסות הלחמנייה.
אופים את הלחם עד שמקבל צבע זהוב.
מערבבים את גבינת הפרמזן עם העגבניות והאורגנו, ובוזקים על הקלי.
מוזגים את המרק, ועליו מפזרים גרעיני דלעת .
בצד מניחים את הברוסקטה.
שף מאיר רוזנברג הוא מנהל מגמת אומנות הבישול במכללת רימונים
צילום יגאל לוי