מצרכים
1 חבילה אספרגוס טרי
4 לבבות ארטישוק טריים ומנוקים
1 תפוח אדמה
1 בצל קטן
2 שיני שום
1 גבעול סלרי אמריקאי
50 גרם חמאה
4 כוסות מים
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
סוכר
100 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה
קוטמים את פרחי האספרגוס ומניחים בקערה עם מים רותחים ל- 2-3 דקות, מעבירים לקערה עם מים קרים ומצננים.
חותכים את שאר הירקות לקוביות ומאדים בחמאה כ- 2-3 דקות, מוסיפים את המים ומבשלים כ- 1/2 שעה עד לריכוך הירקות.
טוחנים את המרק במעבד מזון, מתבלים ומוסיפים את השמנת, מסננים, טועמים שוב ומשפרים את הטעם.
להגשה
יוצקים את המרק לקעריות, במרכז כל קערית מניחים כף שמנת מתוקה ו- 3-4 פרחי אספרגוס ומגישים.