חצי קילו עדשים אדומות
1 בצל חתוך לקוביות
רבע כוס שמן זית
2 וחצי ליטר מים
מיץ מ- 2 לימונים
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל לבן
3 כפות אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
מנקים, שוטפים את העדשים ןמניחים בצד.
לוקחים סיר ,שמים את המים ומביאים לרתיחה,מוסיפים את העדשים למים ומבשלים כ- 15 דקות ומוסיפים את הבצל, שמן הזית ותבלינים. מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות.
מורידים את הסיר מהאש טוחנים ומחזירים לאש, מביאים רתיחה, משפרים טעם.
לפני ההגשה מוסיפים את מיץ הלימון.