חומרים:
1.2 קילו פילטים של דג ים מחולקים ל-6 מנות
ראש ועצמות דגים לציר
2 גזרים
2 בצלים
1 ראש סלרי
1 ראש פטרוזיליה
1 ראש שומר (אופציונלי)
1.5 ליטר מים
2 גבעולי סלרי אמריקאי, כולל העלים
2 שיני שום
1 פלפל שאטה
רצועות גרידה מתפוז אחד
קורט כורכום
½ גר' זעפרן מושרה בכף מציר הדגים
1 כפית שטוחה של עלי רוזמרין קצוצים דק
¼ כוס שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מכינים ציר דגים:
חותכים גס את ראש הסלרי, ראש הפטרוזיליה, ראש השומר, בצל אחד וגזר אחד.
מבשלים בסיר עם מים ביחד עם העצמות, מלח ופלפל במשך 20-30 דקות ומסננים. (ניתן להכין את ציר הדגים מראש ולשמור במקרר או במקפיא עד לשימוש).
חותכים את הבצל, השום, הגזר והסלרי האמריקאי לרצועות דקות, ומאדים בשמן זית בסיר נוסף במשך 1-2 דקות.
יוצקים את ציר הדגים המסונן.
מוסיפים את הפלפל שאטה, הרוזמרין, הכורכום, גרידת התפוז ואת הזעפרן, ומבשלים עוד 2-3 דקות.
מפלפלים וממליחים את הפילטים, ומוסיפים אותם לסיר.
מבשלים 2-3 דקות על אש נמוכה, ומגישים.