רכיבים ל-8 סועדים
600 גרם צוואר טרי "אדום אדום" (חתוך לקוביות בגודל 2.5*2.5 ס"מ)
1 כוס שעועית לבנה שהושרתה במים למשך לילה
4 כפות שמן קנולה
2 בצלים בינוניים קצוצים
1 גזר מגורר גס
1 גבעול סלרי מגורר גס
3 שיני שום קצוצות
5 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
1 כפית כמון
1 כף פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
מבשלים את השעועית המושרית בסיר עם מים על אש בינונית במשך כשעה לריכוך חלקי. מסננים.
מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל, גזר וסלרי עד שהבצל נעשה שקוף.
מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מכל הצדדים.
מוסיפים את רסק העגבניות והשום ומטגנים כ- 3 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את השעועית ויוצקים מים לכיסוי התבשיל. מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים. אם הבשר לא רך מספיק והמרק כבר סמיך ניתן להוסיף מים ולבשל כחצי שעה נוספת.