רכיבים ל-8 סועדים
ל-20 קציצות "קובה"
חצי ק"ג בשר טחון טרי "אדום אדום"
שמן לטיגון
2 בצלים בינוניים קצוצים
1 כוס סולת
5 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
2 גבעולי סלרי (כולל עלים), קצוצים דק
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
7 גבעולי סלרי (כולל עלים), חתוכים גס
חצי חבילה עלי מנגולד חתוכים לרצועות
צרור גבעולי בצל ירוק, חתוך גס
3-4 קישואים פרוסים
1 כף מלח
1 כפית מלח לימון (לא חובה)
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
1-2 כפות שמן
הכנת הקציצות
מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה.
מסננים ומעבירים לקערה.
מערבבים יחד בצל מטוגן, סולת, בשר טחון, שום וסלרי.
מתבלים במלח ופלפל שחור. שומרים במקרר למשך כחצי שעה.
הכנת המרק
מביאים לרתיחה סיר עם 3 ליטר (12 כוסות) מים.
כשהמים רותחים מוסיפים את כל הירקות והתבלינים, מכסים ומבשלים 30 דקות או עד שהירקות מתרככים.
מתקנים את התיבול.
מעצבים מהתערובת קציצות עגולות ופחוסות, בקוטר 6 ס"מ ומוסיפים אותן למרק החם.
מחזירים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה עד שהקציצות מבושלות והמרק מסמיך.