מצרכים 2 מנות
1 כוס בצל קצוץ
2 כפות שמן סויה
5 כוסות חסה ערבית חתוכה (1 ראש)
1.5 כוסות מרק עוף
1 כוס אפונה טרייה מבושלת או קפואה מופשרת
1/2 כפית סוכר
שלושת רבעי כפית עלי מרגורם טריים או רבע כפית עלים יבשים
אגוז מוסקט
רבע כוס שמנת חמוצה
אופן ההכנה
לטגן בסיר עם שמן הסויה את הבצל על אש בינונית כ-10 דקות.
להוסיף את החסה ולבשל כ-3 דקות.
להוסיף את המרק, האפונה, הסוכר, המרגורם, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ולבשל כ-10 דקות.
לרסק בבלנדר כל פעם מעט (כחצי מיכל בלנדר) עד למרקם הרצוי.
להחזיר לסיר ולהוסיף שמנת. לחמם אך לא להגיע לרתיחה.
ניתן להגיש גם קר – ואף יש ליצוק לקערה ולהוסיף את השמנת.