מרק אפונה ונענע עם לבנה ושמן זית

רכיבים ל- 4 מנות:1 בצל בינוני קצוץ דק2 שיני שום קצוצות גס3 כוסות אפונה ירוקה 1 ליטר ציר ירקות או מים 6 עלי בזיליקום12 עלי נענע4 כפות לבנה כבשים מלח דקפלפל לבן טחון4 כפיות שמן זית לבישול ולקישוטאופן ההכנה:מאדים את הבצל בסיר גדול עם כפית שמן זית. כשהבצל הופך שקוף מוסיפים את השום ומבשלים כדקה, מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האפונה ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות.לאחר מכן מוסיפים את עלי הבזיליקום והנענע ומבשלים עוד כדקה. מורידים את הסיר מהאש וטוחנים את תכולתו בבלנדר.מתבלים במלח ופלפל לבן.אם המרק סמיך מדי – מוסיפים עוד ציר ירקות חם. הגשה:מוזגים את המרק לקערות הגשה.מקשטים כל קערה בכף אחת של לבנה, ומזלפים שמן זית מעל.

רכיבים ל- 4 מנות:
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות גס
3 כוסות אפונה ירוקה
1 ליטר ציר ירקות או מים
6 עלי בזיליקום
12 עלי נענע
4 כפות לבנה כבשים
מלח דק
פלפל לבן טחון
4 כפיות שמן זית לבישול ולקישוט

אופן ההכנה:
מאדים את הבצל בסיר גדול עם כפית שמן זית.
כשהבצל הופך שקוף מוסיפים את השום ומבשלים כדקה,
מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את האפונה ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות.
לאחר מכן מוסיפים את עלי הבזיליקום והנענע ומבשלים עוד כדקה.
מורידים את הסיר מהאש וטוחנים את תכולתו בבלנדר.
מתבלים במלח ופלפל לבן.
אם המרק סמיך מדי – מוסיפים עוד ציר ירקות חם.

הגשה:
מוזגים את המרק לקערות הגשה.
מקשטים כל קערה בכף אחת של לבנה, ומזלפים שמן זית מעל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר