מרכיבים:
חצי ק"ג שקדים קלופים ולא קלויים
ליטר וחצי ציר עוף או מים קרים
2 בצלים בינוניים
1 תפו"א קלוף
1 כוס יין לבן יבש
מיכל שמנת מתוקה
מעט שמיר קצוץ
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
לבשל את השקדים בתוך הנוזל (המים או ציר העוף) יחד עם 2 בצלים חתוכים גס ותפו"א חתוך לקוביות – לבשל כ-20 דקות עד לריכוך.
לתבל במלח ופלפל לבן ולהוסיף כוס יין לבן.
להביא לרתיחה ולהוסיף מיכל שמנת מתוקה.
לבשל על אש קטנה עוד כ-20 דקות.
לפזר מעט שמיר קצוץ לפני ההגשה.