מתכון ל- 6-4 מנות
חומרים:
1/2 כוס שמן זית
2 שיני שום קצוצות דק
1 בצל קצוץ דק
450 גרם ארטישוק ירושלמי
250 גרם תפוח אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
1/2 ליטר חלב
1/2 ליטר מים או ציר ירקות
חופן עלי טימין
150 גרם גבינת מסקרפונה
מלח פלפל
200 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר רחב, ומטגנים את השום, בצל, הארטישוק, תפוחי האדמה והטימין.
מוסיפים את החלב והמים.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ 30 דקות עד שתפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי מתרככים.
מרסקים בעזרת בלנדר ידני.
מוסיפים את גבינת המסקרפונה.
מתקנים את התיבול.
מגישים עם אגוזי לוז קצוצים.