מרק ארטישוק ירושלמי עם טימין, גבינת מסקרפונה ושבבי אגוזי לוז

מתכון ל- 6-4 מנותחומרים:1/2 כוס שמן זית2 שיני שום קצוצות דק1 בצל קצוץ דק450 גרם ארטישוק ירושלמי250 גרם תפוח אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות1/2 ליטר חלב1/2 ליטר מים או ציר ירקותחופן עלי טימין150 גרם גבינת מסקרפונהמלח פלפל 200 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים גסאופן ההכנה:מחממים את שמן הזית בסיר רחב, ומטגנים את השום, בצל, הארטישוק, תפוחי האדמה והטימין. מוסיפים את החלב והמים.מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ 30 דקות עד שתפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי מתרככים. מרסקים בעזרת בלנדר ידני. מוסיפים את גבינת המסקרפונה.מתקנים את התיבול.מגישים עם אגוזי לוז קצוצים.

מתכון ל- 6-4 מנות

חומרים:
1/2 כוס שמן זית
2 שיני שום קצוצות דק
1 בצל קצוץ דק
450 גרם ארטישוק ירושלמי
250 גרם תפוח אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
1/2 ליטר חלב
1/2 ליטר מים או ציר ירקות
חופן עלי טימין
150 גרם גבינת מסקרפונה
מלח פלפל
200 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס

אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר רחב, ומטגנים את השום, בצל, הארטישוק, תפוחי האדמה והטימין.
מוסיפים את החלב והמים.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ 30 דקות עד שתפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי מתרככים.
מרסקים בעזרת בלנדר ידני.
מוסיפים את גבינת המסקרפונה.
מתקנים את התיבול.
מגישים עם אגוזי לוז קצוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר