מתכון ל- 4-5 סועדים
חומרים:
7 כפות שמן זית
3 גזרים חתוך לקוביות
2 קישואים חתוך לקוביות
200 גרם תרד חתוך לרצועות
¼ כרובית (לפרק לפרחים קטנים)
3 יח' בצל ירוק קצוץ
5 גבעולי סלרי קצוץ
½ כוס אפונה
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
¼ כוס ריחן קצוץ (בזיליקום)
2 עגבניות קלופות וקצוצות
6 שיני שום קצוצות
1 כוס כרוב קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
10 כוסות נוזל עוף (בויון)
מלח ופלפל לפי טעם
200 גרם פסטה בצורות קטנות
אופן ההכנה:
מטגנים את הירקות עם שמן זית.
מכסים את הסיר ומאדים למשך כ- 10 דקות.
מוסיפים את רסק העגבניות ואת נוזל העוף ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפסטה ומבשלים על להבה נמוכה למשך חצי שעה.
הצעת הגשה:
אפשר לפזר עירית קצוצה מעל המרק.