חומרים:
2 כפות חמאה
1 בצל לבן, חתוך לקוביות
2 שיני שום, פרוסות
2 שורשי סלרי, נקיים וחתוכים לקוביות
2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים לקוביות
5 קישואים גדולים, חתוכים לרבעים
1 כרישה (החלק הלבן בלבד), חתוכה לקוביות
1 ליטר חלב
1 ליטר ציר ירקות
מלח
פלפל לבן
אופן הכנה:
1. מעמידים סיר על להבה נמוכה, וממיסים את החמאה. מגבירים את הלהבה לבינונית, מוסיפים בצל, שום, סלרי, פטרוזיליה, קישואים וכרישה, ומאדים במשך כ-4 דקות.
2. מוסיפים חלב וציר הירקות, ומבשלים עד שהירקות מתפוררים מעט. מכבים את האש ומקררים.
3. טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם אחד וקטיפתי. מתבלים במלח ופלפל לבן. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
המתכון במסגרת פרויקט מתכוני מרקים לחורף ביוזמת אתר המסעדות 2eat