מרק בטטה וחלב קוקוס

חומרים:4 כפות שמן זית1 בצל, קצוץ2 ק"ג בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות5 שיני שום, מעוכות1/2 שורש ג'ינגר, קצוץ1 גבעול למון גראס, קצוץ1 כף אבקת קארימים/ציר ירקות1 מיכל שמנת מתוק1/2 קופסא חלב קוקוס מלח, פלפל שחור גרוסכוסברה קצוצה3 כפות שמן זית לטיגון1 מיכל שמנת חמוצה קרם פרשאופן ההכנה:1. בסיר גדול מחממים שמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים קוביות בטטה, שיני שום, ג'ינג'ר ולמון גראס, ומערבבים. מוסיפים אבקת קארי.2. מוסיפים מים או ציר ירקות עד לגובה 2 ס"מ מעל לבטטות, ומבשלים עד לריכוך, במשך כ-40 דקות. 3. מוסיפים שמנת מתוקה וחלב קוקוס, וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד למרקם חלק. במידה והמרקם יוצא סמיך מדי, ניתן להוסיף נוזל. מתבלים במלח ופלפל.המתכון במסגרת פרויקט מתכוני מרקים לחורף ביוזמת אתר המסעדות 2eat

חומרים:
4 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ
2 ק"ג בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות
5 שיני שום, מעוכות
1/2 שורש ג'ינגר, קצוץ
1 גבעול למון גראס, קצוץ
1 כף אבקת קארי
מים/ציר ירקות
1 מיכל שמנת מתוק
1/2 קופסא חלב קוקוס
מלח, פלפל שחור גרוס
כוסברה קצוצה
3 כפות שמן זית לטיגון
1 מיכל שמנת חמוצה קרם פרש

אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מחממים שמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים קוביות בטטה, שיני שום, ג'ינג'ר ולמון גראס, ומערבבים. מוסיפים אבקת קארי.
2. מוסיפים מים או ציר ירקות עד לגובה 2 ס"מ מעל לבטטות, ומבשלים עד לריכוך, במשך כ-40 דקות.
3. מוסיפים שמנת מתוקה וחלב קוקוס, וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד למרקם חלק. במידה והמרקם יוצא סמיך מדי, ניתן להוסיף נוזל. מתבלים במלח ופלפל.

המתכון במסגרת פרויקט מתכוני מרקים לחורף ביוזמת אתר המסעדות 2eat

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר