חומרים:
4 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ
2 ק"ג בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות
5 שיני שום, מעוכות
1/2 שורש ג'ינגר, קצוץ
1 גבעול למון גראס, קצוץ
1 כף אבקת קארי
מים/ציר ירקות
1 מיכל שמנת מתוק
1/2 קופסא חלב קוקוס
מלח, פלפל שחור גרוס
כוסברה קצוצה
3 כפות שמן זית לטיגון
1 מיכל שמנת חמוצה קרם פרש
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מחממים שמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים קוביות בטטה, שיני שום, ג'ינג'ר ולמון גראס, ומערבבים. מוסיפים אבקת קארי.
2. מוסיפים מים או ציר ירקות עד לגובה 2 ס"מ מעל לבטטות, ומבשלים עד לריכוך, במשך כ-40 דקות.
3. מוסיפים שמנת מתוקה וחלב קוקוס, וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד למרקם חלק. במידה והמרקם יוצא סמיך מדי, ניתן להוסיף נוזל. מתבלים במלח ופלפל.
המתכון במסגרת פרויקט מתכוני מרקים לחורף ביוזמת אתר המסעדות 2eat