מרק קרם פטריות

חומרים:2 ליטר ציר עוף/ירקות80 גרם חמאה (או מחמאה)110 גרם קמח300 גרם פטריות שמפניון חתוכות לרצועות150 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לרצועות150 גרם פטריות יער חתוכות לרצועות150 גרם בצל קצוץ דקמלח, פלפל גרוס, אגוז מוסקט150 סמ"ק שמנת מתוקה או שמנת צמחית, לעידון אופן ההכנה:ממיסים את החמאה בסיר ומאדים את הבצל הקצוץ במשך דקה.מוסיפים את הפטריות ומאדים לדקה נוספת.מוסיפים קמח ומסמיכים את הנוזלים שהפרישו הפטריות. מוזגים את נוזלי הציר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.מבשלים על אש נמוכה כ- 20 עד 25 דקות.טועמים ומתבלים לפי ההעדפות.לפני ההגשה מומלץ להוסיף שמנת לשיפור הטעם.שף שבי בכר הוא מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור"

חומרים:
2 ליטר ציר עוף/ירקות
80 גרם חמאה (או מחמאה)
110 גרם קמח
300 גרם פטריות שמפניון חתוכות לרצועות
150 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לרצועות
150 גרם פטריות יער חתוכות לרצועות
150 גרם בצל קצוץ דק
מלח, פלפל גרוס, אגוז מוסקט
150 סמ"ק שמנת מתוקה או שמנת צמחית, לעידון

אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה בסיר ומאדים את הבצל הקצוץ במשך דקה.
מוסיפים את הפטריות ומאדים לדקה נוספת.
מוסיפים קמח ומסמיכים את הנוזלים שהפרישו הפטריות.
מוזגים את נוזלי הציר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מבשלים על אש נמוכה כ- 20 עד 25 דקות.
טועמים ומתבלים לפי ההעדפות.
לפני ההגשה מומלץ להוסיף שמנת לשיפור הטעם.

שף שבי בכר הוא מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר