חומרים:
2 ליטר ציר עוף/ירקות
80 גרם חמאה (או מחמאה)
110 גרם קמח
300 גרם פטריות שמפניון חתוכות לרצועות
150 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לרצועות
150 גרם פטריות יער חתוכות לרצועות
150 גרם בצל קצוץ דק
מלח, פלפל גרוס, אגוז מוסקט
150 סמ"ק שמנת מתוקה או שמנת צמחית, לעידון
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה בסיר ומאדים את הבצל הקצוץ במשך דקה.
מוסיפים את הפטריות ומאדים לדקה נוספת.
מוסיפים קמח ומסמיכים את הנוזלים שהפרישו הפטריות.
מוזגים את נוזלי הציר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מבשלים על אש נמוכה כ- 20 עד 25 דקות.
טועמים ומתבלים לפי ההעדפות.
לפני ההגשה מומלץ להוסיף שמנת לשיפור הטעם.
שף שבי בכר הוא מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור"