מרק כתום עם תפוזים

מצרכים:100 גר' חמאה 500 גר' כרישה500 גר' גזר500 גר' דלעת500 גר' בטטה500 גר' בצלגרדת תפוז. מתפוז אחד2 כפות ליקר קואנטרו1 ליטר נוזל לבן או מים.300 מ"ל שמנת מתוקה פלפל לבן מלחחצי כפית אגוז מוסקט4 ענפי טימיןאופן ההכנה:ממיסים את החמאה בסיר רחב ומוסיפים כרישה, גזר, בטטה ובצל.מאדים למשך 10 דקות.מוסיפים את הדלעת וגרדת התפוז.ממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.מוסיפים את הנוזל ומבשלים עד לריכוך מלא.טוחנים בעזרת מעבד מזון.מחזירים לסיר בלהבה נמוכה.מוסיפים את השמנת, הליקר והתבלינים למשך 10 דקות ומגישים.מומלץ להקרים את המרק בסלמנדרה או בתנור ביתי בחום עליון בלבד.מכללת השף – www.hashef.co.il, 1700-700-690

מצרכים:
100 גר' חמאה
500 גר' כרישה
500 גר' גזר
500 גר' דלעת
500 גר' בטטה
500 גר' בצל
גרדת תפוז. מתפוז אחד
2 כפות ליקר קואנטרו
1 ליטר נוזל לבן או מים.
300 מ"ל שמנת מתוקה
פלפל לבן
מלח
חצי כפית אגוז מוסקט
4 ענפי טימין

אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה בסיר רחב ומוסיפים כרישה, גזר, בטטה ובצל.
מאדים למשך 10 דקות.
מוסיפים את הדלעת וגרדת התפוז.
ממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
מוסיפים את הנוזל ומבשלים עד לריכוך מלא.
טוחנים בעזרת מעבד מזון.
מחזירים לסיר בלהבה נמוכה.
מוסיפים את השמנת, הליקר והתבלינים למשך 10 דקות ומגישים.
מומלץ להקרים את המרק בסלמנדרה או בתנור ביתי בחום עליון בלבד.

מכללת השף – www.hashef.co.il, 1700-700-690

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר