מרק ארטישוק ירושלמי וכמהין

 כשר חומרים ל- 6 מנות:1 ק"ג ארטישוק ירושלמי1 ק"ג חלב קוקוס (2 וחצי קופסאות המכילות כ"א  400 גר')500 מ"ל מים2 בצלים קצוצים2 שיני שום כתושות2 כפות כמהין קצוץ (אפשר להשתמש גם במחית)5 כפות שמן זיתמלחפלפלאופן הכנת הארטישוק:מחממים תנור ל- 180 מעלות.מקלפים את הארטישוק וחותכים לקוביות.מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את קוביות הארטישוק.מזלפים מעל מעט שמן זית.אופים עד שהארטישוק מתרכך.הכנת המרק:שמים בסיר את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל הקצוץ והשום עד שנהיים שקופים.מוסיפים את הארטישוק האפוי, חלב קוקוס ומים ומביאים להרתחה.מורידים מהאש ומניחים למרק להתקרר.לאחר שהתקרר, טוחנים לקבלת מרקם חלק.ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.הגשה:מחממים עד למידת החום הרצויה ומקשטים במעט פטריית כמהין.שלף קייטרינג

 כשר

חומרים ל- 6 מנות:
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
1 ק"ג חלב קוקוס (2 וחצי קופסאות המכילות כ"א  400 גר')
500 מ"ל מים
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום כתושות
2 כפות כמהין קצוץ (אפשר להשתמש גם במחית)
5 כפות שמן זית
מלח
פלפל

אופן הכנת הארטישוק:
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מקלפים את הארטישוק וחותכים לקוביות.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את קוביות הארטישוק.
מזלפים מעל מעט שמן זית.
אופים עד שהארטישוק מתרכך.

הכנת המרק:
שמים בסיר את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל הקצוץ והשום עד שנהיים שקופים.
מוסיפים את הארטישוק האפוי, חלב קוקוס ומים ומביאים להרתחה.
מורידים מהאש ומניחים למרק להתקרר.
לאחר שהתקרר, טוחנים לקבלת מרקם חלק.
ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

הגשה:
מחממים עד למידת החום הרצויה ומקשטים במעט פטריית כמהין.

שלף קייטרינג

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר