חומרים:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ
1 גזר פרוס
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
1 בטטה חתוכה לקוביות
200 גרם עדשים כתומות
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות אבקת מרק עוף
1.5-2 ליטר מים לכיסוי
תבלינים לפי הטעם: פלפל לבן, כורכום, כמון, מלח, סומק
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
שמים את שמן הזית, הבצל, הגזר, תפוח האדמה והבטטה בסיר.
מטגנים עד להשחמה.
מוסיפים עדשים כתומות, פטרוזיליה, אבקת מרק עוף, תבלינים ומים.
מבשלים כחצי שעה.
טוחנים את המרק במעבד מזון או ב"סטיק".
מוסיפים 1 מיכל שמנת מתוקה.
מחיר מנת המרק בקפה עלמה 29 ₪, כולל מנת לחם וחמאה
קפה עלמה, יהודה הימית 19, יפו. טל. 074-7037474