זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 30 דקות
רכיבים (כ-4 מנות):
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 שן שום כתושה
700 גר' דלעת טרייה, חתוכה גס
2 בטטות, קלופות וחתוכות גס
1.2 ליטר מים או ציר ירקות
כוס חלב סויה אלפרו לייט
מלח ופלפל שחור
רכיבים למקלות הלחם:
3-4 פרוסות לחם (עדיף מיום אתמול)
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כמה דקות עד לריכוך.
מוסיפים את הדלעת והבטטה ומבשלים במשך כמה דקות.
לאחר מכן מוסיפים את המים או ציר הירקות, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מכסים ומרתיחים.
מבשלים עוד כ- 25 דקות עד שהדלעת והבטטה רכות מאוד.
בינתיים מחממים תנור ל- 200 מעלות.
חותכים את פרוסות הלחם לרצועות ומניחים בתבנית אפייה.
מפזרים שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ואופים כ- 5 דקות בתנור עד הזהבה.
שופכים את חלב הסויה למרק ומעבירים הכול למעבד מזון.
מערבבים עד לקבלת מרק חלק.
מחזירים לסיר ומחממים קלות עד להגשה.
יוצקים לקעריות ומגישים יחד עם מקלות הלחם.