מרק קרם בטטה ודלעת עם חלב סויה ומקלות לחם ביתיים

זמן הכנה: 10 דקותזמן בישול: 30 דקותרכיבים (כ-4 מנות):2 כפות שמן זית1 בצל קצוץ1 שן שום כתושה700 גר' דלעת טרייה, חתוכה גס2 בטטות, קלופות וחתוכות גס1.2 ליטר מים או ציר ירקותכוס חלב סויה אלפרו לייטמלח ופלפל שחוררכיבים למקלות הלחם:3-4 פרוסות לחם (עדיף מיום אתמול)2 כפות שמן זיתמלח ופלפל שחוראופן ההכנה:מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כמה דקות עד לריכוך.מוסיפים את הדלעת והבטטה ומבשלים במשך כמה דקות. לאחר מכן מוסיפים את המים או ציר הירקות, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מכסים ומרתיחים. מבשלים עוד כ- 25 דקות עד שהדלעת והבטטה רכות מאוד.בינתיים מחממים תנור ל- 200 מעלות. חותכים את פרוסות הלחם לרצועות ומניחים בתבנית אפייה. מפזרים שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ואופים כ- 5 דקות בתנור עד הזהבה. שופכים את חלב הסויה למרק ומעבירים הכול למעבד מזון. מערבבים עד לקבלת מרק חלק. מחזירים לסיר ומחממים קלות עד להגשה. יוצקים לקעריות ומגישים יחד עם מקלות הלחם.

זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 30 דקות

רכיבים (כ-4 מנות):
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 שן שום כתושה
700 גר' דלעת טרייה, חתוכה גס
2 בטטות, קלופות וחתוכות גס
1.2 ליטר מים או ציר ירקות
כוס חלב סויה אלפרו לייט
מלח ופלפל שחור

רכיבים למקלות הלחם:
3-4 פרוסות לחם (עדיף מיום אתמול)
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כמה דקות עד לריכוך.
מוסיפים את הדלעת והבטטה ומבשלים במשך כמה דקות.
לאחר מכן מוסיפים את המים או ציר הירקות, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מכסים ומרתיחים.
מבשלים עוד כ- 25 דקות עד שהדלעת והבטטה רכות מאוד.
בינתיים מחממים תנור ל- 200 מעלות.
חותכים את פרוסות הלחם לרצועות ומניחים בתבנית אפייה.
מפזרים שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ואופים כ- 5 דקות בתנור עד הזהבה.
שופכים את חלב הסויה למרק ומעבירים הכול למעבד מזון.
מערבבים עד לקבלת מרק חלק.
מחזירים לסיר ומחממים קלות עד להגשה.
יוצקים לקעריות ומגישים יחד עם מקלות הלחם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר