חומרים לשמונה מנות:
4 חצילים קלויים ומקולפים
שיני שום – 1 ראש
100 גרם צנוברים
10 גבעולי נענע טרייה
5 בצלי שאלוט
חצי ק"ג ארטישוק ירושלמי נקי וקלוף
ציר ירקות 3 ליטר/ מים
רבע ליטר שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
80 גרם קמח (4 כפות גדושות )
גבינת קשקבל 50-100 גרם
חומרים לציר ירקות:
4 ליטר מים קרים
בצל לבן 3-4 יח'
גזר 4 יח'
סלרי אמריקאי
כרישה 1 יח'
עלי דפנה 4 יח'
פלפל אנגלי 4 יח'
טימין טרי 4-5 גבעולים
אופן ההכנה:
לציר:
לקלף ולשטוף היטב את כל הירקות.
לקצץ באופן גס.
לבשל בין שעה לשעתיים על אש בינונית
(רתיחה לא חזקה) ולסנן.
הכנת המרק:
ממיסים את החמאה בסיר הבישול.
מאדים את הבצל השום והארטישוק (כל המרכיבים חתוכים באופן גס).
מטגנים למשך 5-7 דקות על אש בינונית.
מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח לתוך הסיר תוך כדי ערבוב בהדרגה (לראות שהקמח נספג בתוך השומן).
מטגנים למשך חמש דקות (כל הזמן לבחוש).
להוסיף בהדרגה את ציר הירקות – כשני שליש, ולהביא לרתיחה למשך 20 דקות לפחות על אש נמוכה תוך כדי בחישה.
מוסיפים את בשר החצילים לתוך המרק וטוחנים בעזרת מוט טחינה עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים לפי הצורך עוד ציר ירקות.
מבשלים למשך כמה דקות.
מוסיפים את השמנת המתוקה.
מתבלים (מלח, פלפל).
לאחר הוספת השמנת לא מרתיחים את המרק.
לפני ההגשה מוסיפים את עלי הנענע קצוצים, ומיד מגישים
לכל סועד.
מפזרים מעל המרק צנוברים קצוצים ונענע טרייה
את גבינת הקשקבל פורסים בעזרת קולפן ירקות – לכל סועד 4-5 פלחים.