מרק קרם חצילים עם ארטישוק ירושלמי וגבינת קשקבל

חומרים לשמונה מנות:4 חצילים קלויים ומקולפיםשיני שום – 1 ראש 100 גרם צנוברים10 גבעולי נענע טרייה5 בצלי שאלוטחצי ק"ג ארטישוק ירושלמי נקי וקלוףציר ירקות 3 ליטר/ מיםרבע ליטר שמנת מתוקה 100 גרם חמאה 80 גרם קמח (4 כפות גדושות )גבינת קשקבל 50-100 גרםחומרים לציר ירקות:4 ליטר מים קריםבצל לבן 3-4 יח'גזר 4 יח'סלרי אמריקאיכרישה 1 יח'עלי דפנה 4 יח' פלפל אנגלי 4 יח'טימין טרי 4-5 גבעוליםאופן ההכנה:לציר:לקלף ולשטוף היטב את כל הירקות.לקצץ באופן גס.לבשל בין שעה לשעתיים על אש בינונית(רתיחה לא חזקה) ולסנן.הכנת המרק:ממיסים את החמאה בסיר הבישול.מאדים את הבצל השום והארטישוק (כל המרכיבים חתוכים באופן גס).מטגנים למשך 5-7 דקות על אש בינונית.מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח לתוך הסיר תוך כדי ערבוב בהדרגה (לראות שהקמח נספג בתוך השומן).מטגנים למשך חמש דקות (כל הזמן לבחוש).להוסיף בהדרגה את ציר הירקות – כשני שליש, ולהביא לרתיחה למשך 20 דקות לפחות על אש נמוכה תוך כדי בחישה. מוסיפים את בשר החצילים לתוך המרק וטוחנים בעזרת מוט טחינה עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים לפי הצורך עוד ציר ירקות.מבשלים למשך כמה דקות.מוסיפים את השמנת המתוקה.מתבלים (מלח, פלפל).לאחר הוספת השמנת לא מרתיחים את המרק.לפני ההגשה מוסיפים את עלי הנענע קצוצים, ומיד מגישים לכל סועד.מפזרים מעל המרק צנוברים קצוצים ונענע טרייהאת גבינת הקשקבל פורסים בעזרת קולפן ירקות – לכל סועד 4-5 פלחים.

חומרים לשמונה מנות:
4 חצילים קלויים ומקולפים
שיני שום – 1 ראש
100 גרם צנוברים
10 גבעולי נענע טרייה
5 בצלי שאלוט
חצי ק"ג ארטישוק ירושלמי נקי וקלוף
ציר ירקות 3 ליטר/ מים
רבע ליטר שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
80 גרם קמח (4 כפות גדושות )
גבינת קשקבל 50-100 גרם

חומרים לציר ירקות:
4 ליטר מים קרים
בצל לבן 3-4 יח'
גזר 4 יח'
סלרי אמריקאי
כרישה 1 יח'
עלי דפנה 4 יח'
פלפל אנגלי 4 יח'
טימין טרי 4-5 גבעולים

אופן ההכנה:
לציר:
לקלף ולשטוף היטב את כל הירקות.
לקצץ באופן גס.
לבשל בין שעה לשעתיים על אש בינונית
(רתיחה לא חזקה) ולסנן.

הכנת המרק:
ממיסים את החמאה בסיר הבישול.
מאדים את הבצל השום והארטישוק (כל המרכיבים חתוכים באופן גס).
מטגנים למשך 5-7 דקות על אש בינונית.
מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח לתוך הסיר תוך כדי ערבוב בהדרגה (לראות שהקמח נספג בתוך השומן).
מטגנים למשך חמש דקות (כל הזמן לבחוש).
להוסיף בהדרגה את ציר הירקות – כשני שליש, ולהביא לרתיחה למשך 20 דקות לפחות על אש נמוכה תוך כדי בחישה.
מוסיפים את בשר החצילים לתוך המרק וטוחנים בעזרת מוט טחינה עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים לפי הצורך עוד ציר ירקות.
מבשלים למשך כמה דקות.
מוסיפים את השמנת המתוקה.
מתבלים (מלח, פלפל).
לאחר הוספת השמנת לא מרתיחים את המרק.
לפני ההגשה מוסיפים את עלי הנענע קצוצים, ומיד מגישים
לכל סועד.
מפזרים מעל המרק צנוברים קצוצים ונענע טרייה
את גבינת הקשקבל פורסים בעזרת קולפן ירקות – לכל סועד 4-5 פלחים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר