מרק קרם תפו"א וחציל קלוי

חומרים ל-6 מנות:1.5 ק"ג תפו"א לאחר קילוף, חתוכים גס 2 יח' בצל קצוץ 5 שיני שום קצוצות 1.5 ליטר ציר עוף (מים )400 מ"ל חלב קוקוס עלים משני ענפי תימין רבע כוס שמן זית מלח פלפל שחור גרוס מעט אגוז מוסקט 6 יח' חציל קטןאופן ההכנה:מחממים סיר עם מעט שמן זית ומטגנים את הבצל לשקיפות .מוסיפים את השום, מטגנים דקה נוספת ומכניסים פנימה את תפוח האדמה.מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ומעט מוסקט.יוצקים את ציר העוף וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.מנמיכים את האש, מוסיפים את התימין, ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך תפו"א (כ- 30 דקות).מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.מחזירים לסיר לרתיחה נוספת ומתקנים טעם במידת הצורך.הגשה: קולים חציל על אש גלויה, מסירים את הקליפה, ומגישים במרכז צלחת המרק לקבלת טעם קלוי וייחודי .

חומרים ל-6 מנות:
1.5 ק"ג תפו"א לאחר קילוף, חתוכים גס
2 יח' בצל קצוץ
5 שיני שום קצוצות
1.5 ליטר ציר עוף (מים )
400 מ"ל חלב קוקוס
עלים משני ענפי תימין
רבע כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט
6 יח' חציל קטן

אופן ההכנה:
מחממים סיר עם מעט שמן זית ומטגנים את הבצל לשקיפות .
מוסיפים את השום, מטגנים דקה נוספת ומכניסים פנימה את תפוח האדמה.
מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ומעט מוסקט.
יוצקים את ציר העוף וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מוסיפים את התימין, ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך תפו"א (כ- 30 דקות).
מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
מחזירים לסיר לרתיחה נוספת ומתקנים טעם במידת הצורך.

הגשה:
קולים חציל על אש גלויה, מסירים את הקליפה, ומגישים במרכז צלחת המרק לקבלת טעם קלוי וייחודי .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר