מרק פטריות תאילנדי בניחוח ג'ינג'ר ולמון גראס

מתכון ל- 4 מנותמרכיבים: סלסלת פטריות שמפניון, פרוסותסלסלת פטריות יער / חורש / פורטבלו, פרוסות50 מ"ל רוטב סויה קנור50 מ"ל צילי מתוק קנורשורש גינגר קטן,קלוף וקצוץ דקשורש לימונית (למון גראס) שלם יח' בצל סגול , חצוי ופרוס לפרוסות דקות4 יח' בצל ירוק , את הלבן לחתוך גס ואת החלק הירוק לחתוך לטבעות דקות.2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים למקלות דקים2 שיני שום קלופות ופרוסותבצל לבן, קלוף ופרוס לפרוסות דקותשמן שומשום שמן קנולהלהגשה:הבצל הירוק הדקחצי חבילה כוסברה, קצוצהחצי סלסלת נבטים סינייםרוטב סויה קנורשמן שומשוםחופן נודלס מבושל – אופציונליאופן ההכנה:את שורש הלימונית לשבור עם צדה הקהה של הסכין.לאדות בשמן קנולה וכף שמן שומשום את הבצל הלבן, הבצל הירוק הגס, שום, ג'ינג'ר, ואת שורש הלימונית למספר דקות.להוסיף ליטר מים ולהרתיח.לאחר 20 דקות בישול להוסיף את פטריות השמפניון והחורש, הבצל הסגול ואת מקלות הגזר.להוסיף סויה וצ'ילי מתוק בהדרגה לפי הטעם.לטעום ולתקן תיבול.לאחר חצי שעה המרק מוכן .אופן הגשת המרק:את הנבטים, הכוסברה והבצל הירוק להוסיף לסיר כ- 5 דקות לפני ההגשה.למזוג מרק לקערית ולהוסיף מכל מגוון הירקות והפטריות.ניתן להוסיף גם חופן נודלס מבושל להעשרת המרק.להוסיף מספר טיפות של סויה ונגיעה של שמן שומשום.מרק פטריות תאילנדי – מנת חודש פברואר של רשת "קפה קפה" צילום דן פרץ

מתכון ל- 4 מנות

מרכיבים:
סלסלת פטריות שמפניון, פרוסות
סלסלת פטריות יער / חורש / פורטבלו, פרוסות
50 מ"ל רוטב סויה קנור
50 מ"ל צילי מתוק קנור
שורש גינגר קטן,קלוף וקצוץ דק
שורש לימונית (למון גראס) שלם
יח' בצל סגול , חצוי ופרוס לפרוסות דקות
4 יח' בצל ירוק , את הלבן לחתוך גס ואת החלק הירוק לחתוך לטבעות דקות.
2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים למקלות דקים
2 שיני שום קלופות ופרוסות
בצל לבן, קלוף ופרוס לפרוסות דקות
שמן שומשום
שמן קנולה

להגשה:
הבצל הירוק הדק
חצי חבילה כוסברה, קצוצה
חצי סלסלת נבטים סיניים
רוטב סויה קנור
שמן שומשום
חופן נודלס מבושל – אופציונלי

אופן ההכנה:
את שורש הלימונית לשבור עם צדה הקהה של הסכין.
לאדות בשמן קנולה וכף שמן שומשום את הבצל הלבן, הבצל הירוק הגס, שום, ג'ינג'ר, ואת שורש הלימונית למספר דקות.
להוסיף ליטר מים ולהרתיח.
לאחר 20 דקות בישול להוסיף את פטריות השמפניון והחורש, הבצל הסגול ואת מקלות הגזר.
להוסיף סויה וצ'ילי מתוק בהדרגה לפי הטעם.
לטעום ולתקן תיבול.
לאחר חצי שעה המרק מוכן .

אופן הגשת המרק:
את הנבטים, הכוסברה והבצל הירוק להוסיף לסיר כ- 5 דקות לפני ההגשה.
למזוג מרק לקערית ולהוסיף מכל מגוון הירקות והפטריות.
ניתן להוסיף גם חופן נודלס מבושל להעשרת המרק.
להוסיף מספר טיפות של סויה ונגיעה של שמן שומשום.

מרק פטריות תאילנדי – מנת חודש פברואר של רשת "קפה קפה"
 

צילום דן פרץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר