חומרים ל- 5 מנות:
250 גרם גבינת אמנטל
2 כפות מיונז
100 גרם מוצרלה
15 גבעולי כוסברה
10 גבעולי פטרוזיליה
3 שיני שום
250 גרם פירורי לחם
2 ביצים
250 גרם קמח
חומרים להכנת הרוטב:
בזיליקום, פטרוזילה, כוסברה, שום
מלח ופלפל
¼ כוס לימון
שמן זית
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים לבלנדר ומפעילים עד להתגבשות כל החומרים יחדיו.
מוציאים את התערובת ויוצרים ממנה כדורים.
בקעריות נפרדות מסדרים קמח, ביצים ופירורי לחם.
טובלים את הכדורים לפי הסדר: קמח, ביצה ופירורי לחם.
מטגנים עד להזהבה.
להכנת הרוטב:
טוחנים את כל חומרי הרוטב יחד, למעט השמן והלימון.
מוסיפים את הלימון וטוחנים עוד קצת.
שופכים לקערה עם השמן ומגישים עם הכדורים.
המלצת השף: להגיש חם, כמתאבן לתחילת הארוחה, בליווי יין לבן.