חומרים ל- 4 מנות
1 כוס אורז (עדיף ריזוטו)
3 כפות חומץ אורז
1 כפית סוכר
2 כוסות מים
חבילת אצות נורי
גזר מלפפון ואבוקדו חתוכים דק לאורך
100 גרם פילה סלמון / טונה טרי
רוטב סויה
ג'ינ'ר מוחמץ
וואסבי
אופן ההכנה
מבשלים את האורז עם 2 כוסות המים כ-25 דקות.
מערבבים את חומץ האורז עם הסוכר ומוסיפים לאורז החם תוך קירור האורז.
מחלקים אצת נורי לחצי ומניחים על מחצלת לוקחים כדור אורז (כ- 100 גרם) ומשטחים על אצת הנורי.
מניחים במרכז רצועת דג סלמון ורצועה מכל ירק ומגלגלים בעדינות עד שמתקבל צינור. פורסים עם סכין חד ל–6 או 8 טבעות.
מגישים עם וואסבי, ג'ינג'ר ורוטב סויה ליד.