כיסוני טונה וחצילים אפויים ברוטב טחינה עם סלט עגבניות פיקנטי

כל מנה מכילה כ – 200 קלוריות וכ- 15 גר' חלבוןחומרים:2 חצילים קטנים2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם עשבי תיבול4 שיני שוםמיץ לימון4 עלי סיגר1 כף שמן זית2 כפות טחינה גולמית200 גרם עגבניות שרי2 ענפי פטרוזיליהכפית צנובריםאופן ההכנה:הכנת הטחינה: בקערת המיקסר הניחו 3 כפות טחינה גדושות, מיץ לימון אחד, 1/4 צרור פטרוזיליה, 1/4 צרור נענע, שני שום מלח ופלפל.עבדו למשחה ירוקה, במידת הצורף הוסיפו מעט מים.הכנת החצילים: מניחים שני חצילים לקלייה על להבת הגז למשך כשעה עד שהם רכים ונראים שרופים מבחוץ. מצננים ובאמצעות כף מוציאים את בשר החציל. קוצצים גס.הכנת המלית: ערבבו בקערה את הטונה, בשר החציל הקלוי ומעט מסלט הטחינה, תקנו תיבול עם מעט לימון ומלח. שימרו בקירור.הכנת המנה:מורחים את עלי הסיגר במעט שמן, ובמרכז כל עלה מניחים כף מלית. סוגרים באמצעות קיסם גדול ואופים בחום 180 מעלות כ-10 דקות.הגשה:במרכז צלחת הגשה מניחים מעט טחינה, מניחים את הכיסון האפוי ולצידו מספר עגבניות שרי מתובלות במלח ופלפל.

כל מנה מכילה כ – 200 קלוריות וכ- 15 גר' חלבון

חומרים:
2 חצילים קטנים
2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם עשבי תיבול
4 שיני שום
מיץ לימון
4 עלי סיגר
1 כף שמן זית
2 כפות טחינה גולמית
200 גרם עגבניות שרי
2 ענפי פטרוזיליה
כפית צנוברים

אופן ההכנה:
הכנת הטחינה:

בקערת המיקסר הניחו 3 כפות טחינה גדושות, מיץ לימון אחד, 1/4 צרור פטרוזיליה, 1/4 צרור נענע, שני שום מלח ופלפל.
עבדו למשחה ירוקה, במידת הצורף הוסיפו מעט מים.

הכנת החצילים:

מניחים שני חצילים לקלייה על להבת הגז למשך כשעה עד שהם רכים ונראים שרופים מבחוץ. מצננים ובאמצעות כף מוציאים את בשר החציל. קוצצים גס.

הכנת המלית:
ערבבו בקערה את הטונה, בשר החציל הקלוי ומעט מסלט הטחינה, תקנו תיבול עם מעט לימון ומלח. שימרו בקירור.

הכנת המנה:
מורחים את עלי הסיגר במעט שמן, ובמרכז כל עלה מניחים כף מלית. סוגרים באמצעות קיסם גדול ואופים בחום 180 מעלות כ-10 דקות.

הגשה:
במרכז צלחת הגשה מניחים מעט טחינה, מניחים את הכיסון האפוי ולצידו מספר עגבניות שרי מתובלות במלח ופלפל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר