מצרכים:
2 חבילות עלי מנגולד חלוטים במים חמים
כוס אורז מלא איכותי (יש לבשל את האורז לפי הוראות היצרן)
2 בטטות חתוכות לקוביות
1 בצל גדול קצוץ דק
צנובר – לפי הטעם
כף סילאן תמרים
מלח ופלפל
לרוטב:
2 בצלים שלמים מאודים
עשבי תיבול
1/2 כוס יין לבן
מלח
פלפל שחור
מיץ מחצי לימון סחוט טרי
כפית סוכר חום
הכנת הרוטב:
מערבבים יחד את הרכיבים עד להרתחה ומוזגים על הגלילים הממולאים.
אופן ההכנה:
מטגנים בהקפצה קלה את קוביות הבטטה והבצל במעט שמן זית, עד להזהבה.
מוסיפים את הצנובר ועשבי התיבול, ומצננים.
מוסיפים את האורז המבושל יחד עם המלח, הפלפל וסילאן התמרים.
(ניתן להחליף את מלית האורז המלא בקינואה או בבורגול קלוי).
יוצרים עיסה וממלאים בה את עלי המנגולד.
סוגרים בצורת גליל.
מסדרים את הגלילים הממולאים בתבנית אפייה ואופים בתנור בחום של 180° במשך כ-20 דקות.
יוצקים את הרוטב, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים במשך חצי שעה נוספת.