קרוסטיני זיתים, עגבניות ופלפלים

חומרים למנה (4 סועדים):2 בגטים חתוכים באלכסון100 גרם גבינת פרמז'ן מגולחת בקולפן (לצורך הקרמה בתנור)חומרים לממרח זיתים:150 גרם זיתים שחורים מגולענים10 כפות שמן זית½ שן שום קצוצה3 פילה אנשובי כבוש¼ כפית תימין קצוצהמלח פלפל שחור טריחומרים לממרח עגבניות מיובשות:150 גרם עגבניות מיובשות15 כפות שמן זית½ שן שום קצוצהמלח ופלפל לפי הטעםחומרים לממרח פלפלים:2 פלפלים אדומים גדולים10 כפות שמן זית4 כפות חומץ בלסמי½ כפית סוכרמלח פלפל לפי הטעםאופן ההכנה:הכנת תפנד (ממרח) זיתים:את כל החומרים מכניסים למעבד מזון וטוחנים. בודקים מליחות ומוסיפים אם צריך. הכנת ממרח עגבניות:מעבירים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים עד למרקם הרצוי. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.הכנת ממרח פלפלים:קולים את הפלפלים על אש גלויה – עד שהקליפה הופכת שחורה. קולפים את הקליפה ומכניסים למעבד מזון. טוחנים עם שאר המרכיבים עד לקבלת מרקם רצוי. מתבלים במלח, פלפל, סוכר, חומץ, ושמן, ומניחים בצד. אופן הרכבת הקרוסטיני:מסדרים את פרוסות הבגט על מגש אפייה ומורחים מעל את הממרחים שהכנו לפי הטעמים שאנחנו אוהבים. מניחים מעל גבינת פרמז'ן ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורות של 200 מעלות – עד שהבגט הופך פריך ומגישים.צילום דן פרץ

חומרים למנה (4 סועדים):
2 בגטים חתוכים באלכסון
100 גרם גבינת פרמז'ן מגולחת בקולפן (לצורך הקרמה בתנור)

חומרים לממרח זיתים:

150 גרם זיתים שחורים מגולענים
10 כפות שמן זית
½ שן שום קצוצה
3 פילה אנשובי כבוש
¼ כפית תימין קצוצה
מלח פלפל שחור טרי

חומרים לממרח עגבניות מיובשות:
150 גרם עגבניות מיובשות
15 כפות שמן זית
½ שן שום קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם

חומרים לממרח פלפלים:
2 פלפלים אדומים גדולים
10 כפות שמן זית
4 כפות חומץ בלסמי
½ כפית סוכר
מלח פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
הכנת תפנד (ממרח) זיתים:

את כל החומרים מכניסים למעבד מזון וטוחנים.
בודקים מליחות ומוסיפים אם צריך.

הכנת ממרח עגבניות:
מעבירים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים עד למרקם הרצוי.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

הכנת ממרח פלפלים:
קולים את הפלפלים על אש גלויה – עד שהקליפה הופכת שחורה.
קולפים את הקליפה ומכניסים למעבד מזון.
טוחנים עם שאר המרכיבים עד לקבלת מרקם רצוי.
מתבלים במלח, פלפל, סוכר, חומץ, ושמן, ומניחים בצד.

אופן הרכבת הקרוסטיני:
מסדרים את פרוסות הבגט על מגש אפייה ומורחים מעל את הממרחים שהכנו לפי הטעמים שאנחנו אוהבים.
מניחים מעל גבינת פרמז'ן ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורות של 200 מעלות – עד שהבגט הופך פריך ומגישים.

צילום דן פרץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר