חומרים למנה (4 סועדים):
2 בגטים חתוכים באלכסון
100 גרם גבינת פרמז'ן מגולחת בקולפן (לצורך הקרמה בתנור)
חומרים לממרח זיתים:
150 גרם זיתים שחורים מגולענים
10 כפות שמן זית
½ שן שום קצוצה
3 פילה אנשובי כבוש
¼ כפית תימין קצוצה
מלח פלפל שחור טרי
חומרים לממרח עגבניות מיובשות:
150 גרם עגבניות מיובשות
15 כפות שמן זית
½ שן שום קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
חומרים לממרח פלפלים:
2 פלפלים אדומים גדולים
10 כפות שמן זית
4 כפות חומץ בלסמי
½ כפית סוכר
מלח פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
הכנת תפנד (ממרח) זיתים:
את כל החומרים מכניסים למעבד מזון וטוחנים.
בודקים מליחות ומוסיפים אם צריך.
הכנת ממרח עגבניות:
מעבירים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים עד למרקם הרצוי.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
הכנת ממרח פלפלים:
קולים את הפלפלים על אש גלויה – עד שהקליפה הופכת שחורה.
קולפים את הקליפה ומכניסים למעבד מזון.
טוחנים עם שאר המרכיבים עד לקבלת מרקם רצוי.
מתבלים במלח, פלפל, סוכר, חומץ, ושמן, ומניחים בצד.
אופן הרכבת הקרוסטיני:
מסדרים את פרוסות הבגט על מגש אפייה ומורחים מעל את הממרחים שהכנו לפי הטעמים שאנחנו אוהבים.
מניחים מעל גבינת פרמז'ן ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורות של 200 מעלות – עד שהבגט הופך פריך ומגישים.
צילום דן פרץ