חומרים (4 מנות):
400 גר' כבד אווז או נתח אחד שלם
לחם איכותי (בריוש, בגט, דגנים וכדומה)
1 שן שום נקיה
4 כפות שמן זית
קורט מלח גס
פלפל שחור
חומרים לרוטב פסטיס:
1 כוס פירות יער קפואים
4 כוסות יין אדום
½ כוס סוכר
4 כפות משקה פסטיס
אופן ההכנה:
שופכים את כל חומרי הרוטב, פרט לפסטיס, לסיר ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה.
טוחנים את חומרי הרוטב במעבד מזון, מוסיפים את הפסטיס ומקררים.
חותכים את הלחם לפרוסות דקות וקטנות, מורחים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס למשך 8-7 דקות – עד לקבלת צבע זהוב.
מורחים את הלחם החם בשן השום – עד לקבלת ארומה.
חותכים את כבד האווז לפרוסות בעובי אצבע ומתבלים במלח ופלפל שחור.
מחממים מחבת ומטגנים את כבד האווז- כ-½ דקה מכול צד – עד להשחמה.
מכניסים את הכבד אווז ל- 4 דקות נוספות בתנור.
מגישים אל הלחם הקלוי (קרוסטיני) ים כבד האווז ושופכים מעיל מעט מרוטב פירות היער.
צילום דניאל לילה