כבד אווז על מצע קרוסטיני מוגש ברוטב פירות יער ופסטיס

חומרים (4 מנות):400 גר' כבד אווז או נתח אחד שלםלחם איכותי (בריוש, בגט, דגנים וכדומה)1 שן שום נקיה4 כפות שמן זיתקורט מלח גספלפל שחורחומרים לרוטב פסטיס:1 כוס פירות יער קפואים4 כוסות יין אדום ½ כוס סוכר4 כפות משקה פסטיסאופן ההכנה:שופכים את כל חומרי הרוטב, פרט לפסטיס, לסיר ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה.טוחנים את חומרי הרוטב במעבד מזון, מוסיפים את הפסטיס ומקררים.חותכים את הלחם לפרוסות דקות וקטנות, מורחים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס למשך 8-7 דקות – עד לקבלת צבע זהוב.מורחים את הלחם החם בשן השום – עד לקבלת ארומה.חותכים את כבד האווז לפרוסות בעובי אצבע ומתבלים במלח ופלפל שחור.מחממים מחבת ומטגנים את כבד האווז- כ-½ דקה מכול צד – עד להשחמה.מכניסים את הכבד אווז ל- 4 דקות נוספות בתנור.מגישים אל הלחם הקלוי (קרוסטיני) ים כבד האווז ושופכים מעיל מעט מרוטב פירות היער.NOVA אירועים בנמל תל אביבצילום דניאל לילה

חומרים (4 מנות):
400 גר' כבד אווז או נתח אחד שלם
לחם איכותי (בריוש, בגט, דגנים וכדומה)
1 שן שום נקיה
4 כפות שמן זית
קורט מלח גס
פלפל שחור

חומרים לרוטב פסטיס:
1 כוס פירות יער קפואים
4 כוסות יין אדום
½ כוס סוכר
4 כפות משקה פסטיס

אופן ההכנה:
שופכים את כל חומרי הרוטב, פרט לפסטיס, לסיר ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה.
טוחנים את חומרי הרוטב במעבד מזון, מוסיפים את הפסטיס ומקררים.
חותכים את הלחם לפרוסות דקות וקטנות, מורחים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס למשך 8-7 דקות – עד לקבלת צבע זהוב.
מורחים את הלחם החם בשן השום – עד לקבלת ארומה.
חותכים את כבד האווז לפרוסות בעובי אצבע ומתבלים במלח ופלפל שחור.
מחממים מחבת ומטגנים את כבד האווז- כ-½ דקה מכול צד – עד להשחמה.
מכניסים את הכבד אווז ל- 4 דקות נוספות בתנור.
מגישים אל הלחם הקלוי (קרוסטיני) ים כבד האווז ושופכים מעיל מעט מרוטב פירות היער.

NOVA אירועים בנמל תל אביב

צילום דניאל לילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר