קרמבל תפוחים וגלידה

רכיבים:גלידה שמנת ונילה קרמל קראנץ' תפוחי עץ אפויים תפוחי עץ קלופים חמאה מומסתסוכר רגיל/דמררהאופן ההכנה:קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה על ידי תפוחן. פורסים את התפוח על ידי מנדולינה או סכין לפרוסות דקות. מורחים שיכבה של חמאה מומסת ומפזרים סוכר בין שכבות התפוח. מסדרים את התפוח כך שיחזור לצורתו המקורית. מניחים על נייר אפייה ואופים בחום של 160 מעלות כשעה וחצי עד שעתיים. חומרים לקרמבל:150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות150 גר' סוכר חום150 גר' שקד טחון1 גר' מלח150 גר' קמח אופן ההכנה:מניחים בקערת המיקסר סוכר,שקד טחון, קמח ומלח. מוסיפים את החמאה ומערבבים עם וו גיטרה עד קבלת מרקם פירורי.מניחים על תבנית ומקררים/מקפיאים. מניחים בתבנית שיכבה אחידה ואופים בחום של 160 מעלות כ- 12 עד 15 דקות.חומרים לרוטב קרמל:500 גר' סוכר300 גר' מים אופן ההכנה:מכינים קרמל יבש עם הסוכר – רצוי להמיס את הסוכר בכמויות קטנות על מנת שלא יווצרו גושים. עם קבלת הקרמל מוזגים את המים בפעמיים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מסננים ומניחים בקופסה עד לשימוש.בניית המנה: מניחים קרמבל על הצלחת, מניחים את התפוח עץ האפוי ליד ומפדרים באבקת סוכר את התפוח והקרמבל. מניחים כדור גלידה על הקרמבל ומקשטים עם רוטב קרמל.טיפניתן להמיר את החמאה במרגרינה.ניתן להמיר את התפוח השלם בקוביות/פלחים ואף בתפוח שלם.צילום: דן לב

רכיבים:
גלידה שמנת ונילה קרמל קראנץ'
תפוחי עץ אפויים
תפוחי עץ קלופים
חמאה מומסת
סוכר רגיל/דמררה

אופן ההכנה:
קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה על ידי תפוחן.
פורסים את התפוח על ידי מנדולינה או סכין לפרוסות דקות.
מורחים שיכבה של חמאה מומסת ומפזרים סוכר בין שכבות התפוח.
מסדרים את התפוח כך שיחזור לצורתו המקורית.
מניחים על נייר אפייה ואופים בחום של 160 מעלות כשעה וחצי עד שעתיים.

חומרים לקרמבל:
150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גר' סוכר חום
150 גר' שקד טחון
1 גר' מלח
150 גר' קמח

אופן ההכנה:
מניחים בקערת המיקסר סוכר,שקד טחון, קמח ומלח.
מוסיפים את החמאה ומערבבים עם וו גיטרה עד קבלת מרקם פירורי.
מניחים על תבנית ומקררים/מקפיאים.
מניחים בתבנית שיכבה אחידה ואופים בחום של 160 מעלות כ- 12 עד 15 דקות.

חומרים לרוטב קרמל:
500 גר' סוכר
300 גר' מים

אופן ההכנה:
מכינים קרמל יבש עם הסוכר – רצוי להמיס את הסוכר בכמויות קטנות על מנת שלא יווצרו גושים.
עם קבלת הקרמל מוזגים את המים בפעמיים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מסננים ומניחים בקופסה עד לשימוש.

בניית המנה:
מניחים קרמבל על הצלחת, מניחים את התפוח עץ האפוי ליד ומפדרים באבקת סוכר את התפוח והקרמבל.
מניחים כדור גלידה על הקרמבל ומקשטים עם רוטב קרמל.

טיפ
ניתן להמיר את החמאה במרגרינה.
ניתן להמיר את התפוח השלם בקוביות/פלחים ואף בתפוח שלם.

צילום: דן לב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר