סברינות מיניאטוריות

מירי ארזי מרשת "מתוקה" מתוך תכנית הטלויזיה בהנחייתה – "פשוט לאפות"מתאים לתבניות סיליקון שקעים קטנים , כ- 70 יחידות.חומרים לגנאש שוקולד לבן:250 מ"ל שמנת מתוקה100 גרם שוקולד לבן חומרים לסברינה:1 כוס קמח שמרים 250 גרם2 ביצים גדולות 1 כף סוכר 3/4 כוס חלב 1 כפית תמצית וניל 75 גרם חמאה מומסתקורט מלחחומרים למי סוכר:2 כוסות מים 1 כוס סוכר 1/4 כוס ברנדי / רוםאופן ההכנה:גנאש:מניחים שוקולד בקערה. מרתיחים שמנת בסיר קטן ושופכים על השוקולד, מחכים דקה שיימס וטורפים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לילה במקרר. בצק הסברינה:במיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל החומרים ומערבלים.לבסוף מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה חלקה.מעבירים לשק זילוף ומזלפים לתוך השקעים של תבניות הסיליקון, יש לזלף בגובה 3/4 שקע, בכדי להשאיר מקום לתפיחה. מניחים בטמפרטורת החדר להתפחה כ- 20-30 דקות עד שהסברינה מכפילה את נפחה. אופים בחום של 190 מעלות בתנור שחומם מראש כ- 15 דקות עד שמתקבלות סברינות תפוחות ושחומות קלות. מי סוכר:להניח בסיר בינוני את החומרים ולהרתיח עד להמסת הסוכר. להנמיך לאש קטנה ולהוסיף 1/4 כוס ברנדי או רום.השלמת ההכנה:להניח בתוך הסיר עם מי הסוכר את הסברינות בשכבה אחת ולתת להן כ- 3 דקות מצד אחד להפוך, ועוד כ- 3 דקות מהצד השני.הן יספחו אליהן את מי הסוכר ויגדלו. מוציאים בעזרת כף מחוררת.להגשה : מקציפים את הגנאש הלבן לקרם יציב וממלאים בשק זילוף עם צנטר משונן.מניחים כל סברינה על צלוחית אישית ומזלפים דוגמת שושנה מעל לסברינה. מניחים כקישוט פרי טרי או דובדבני אמרנה לחובבי האלכוהול.

מירי ארזי מרשת "מתוקה" מתוך תכנית הטלויזיה בהנחייתה – "פשוט לאפות"

מתאים לתבניות סיליקון שקעים קטנים , כ- 70 יחידות.

חומרים לגנאש שוקולד לבן:
250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן
חומרים לסברינה:
1 כוס קמח שמרים 250 גרם
2 ביצים גדולות
1 כף סוכר
3/4 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
75 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
חומרים למי סוכר:
2 כוסות מים
1 כוס סוכר
1/4 כוס ברנדי / רום

אופן ההכנה:
גנאש:
מניחים שוקולד בקערה.
מרתיחים שמנת בסיר קטן ושופכים על השוקולד, מחכים דקה שיימס וטורפים.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים לילה במקרר.

בצק הסברינה:
במיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל החומרים ומערבלים.
לבסוף מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה חלקה.
מעבירים לשק זילוף ומזלפים לתוך השקעים של תבניות הסיליקון, יש לזלף בגובה 3/4 שקע, בכדי להשאיר מקום לתפיחה.
מניחים בטמפרטורת החדר להתפחה כ- 20-30 דקות עד שהסברינה מכפילה את נפחה.
אופים בחום של 190 מעלות בתנור שחומם מראש כ- 15 דקות עד שמתקבלות סברינות תפוחות ושחומות קלות.

מי סוכר:
להניח בסיר בינוני את החומרים ולהרתיח עד להמסת הסוכר.
להנמיך לאש קטנה ולהוסיף 1/4 כוס ברנדי או רום.

השלמת ההכנה:
להניח בתוך הסיר עם מי הסוכר את הסברינות בשכבה אחת ולתת להן כ- 3 דקות מצד אחד להפוך, ועוד כ- 3 דקות מהצד השני.
הן יספחו אליהן את מי הסוכר ויגדלו. מוציאים בעזרת כף מחוררת.

להגשה :
מקציפים את הגנאש הלבן לקרם יציב וממלאים בשק זילוף עם צנטר משונן.
מניחים כל סברינה על צלוחית אישית ומזלפים דוגמת שושנה מעל לסברינה.
מניחים כקישוט פרי טרי או דובדבני אמרנה לחובבי האלכוהול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר