ריבת חושחש

ממתכוני פורום משפחות שכולות "שכנות – נשים יוצרות פיוס"פורום משפחות שכולות הוא ארגון בו חברות משפחות שכולות- ישראליות ופלסטיניות אשר שכלו בן משפחה עקב הסכסוך הישראלי-פלסטיני. במסגרת הפורום הוקם פרויקט "שכנות- נשים יוצרות פיוס" אשר מתמקד בנשים השכולות (רעיות, בנות, אחיות ואימהות). הנשים נפגשו בקבוצות מעורבות ועבדו על שלושה פרויקטים- צילום אמנות ואוכל, בהם התמודדו עם האובדן דרך היצירה.בפרויקט האוכל חברו נשים ישראליות ופלסטיניות לסדרת מפגשים בשם "ג'ם סשן" בהנחיית גיל חובב וחוסאם עבאס – שף מסעדות אל באבור.חומרים:1 ק"ג חושחש (תפוזים מרים) חתוכים לחצאים עם הקליפה אבל ללא הגרעינים.1 ק"ג סוכר1 תפוח עץ ירוק מקולף ומגורר.אופן ההכנה:טוחנים את הכל במעבד מזון. מרתיחים (בלי להוסיף מים) ומבשלים למשך 45 דקות.כדי לבדוק מתי הריבה מוכנה: מכניסים צלחת למקפיא. כשחושבים שהריבה התקשתה מספיק, שמים כף של ריבה על הצלחת הקפואה, מעבירים סכין באמצע "שלולית הריבה" וחותכים אותה לשניים.אם שני חלקי השלולית מתחברים חזרה לשלולית אחת ,הריבה עוד לא מוכנה. אם הם נשארים נפרדים הריבה מוכנה. מעבירים לצנצנות וסוגרים.

ממתכוני פורום משפחות שכולות "שכנות – נשים יוצרות פיוס"
פורום משפחות שכולות הוא ארגון בו חברות משפחות שכולות- ישראליות ופלסטיניות אשר שכלו בן משפחה עקב הסכסוך הישראלי-פלסטיני. במסגרת הפורום הוקם פרויקט "שכנות- נשים יוצרות פיוס" אשר מתמקד בנשים השכולות (רעיות, בנות, אחיות ואימהות). הנשים נפגשו בקבוצות מעורבות ועבדו על שלושה פרויקטים- צילום אמנות ואוכל, בהם התמודדו עם האובדן דרך היצירה.
בפרויקט האוכל חברו נשים ישראליות ופלסטיניות לסדרת מפגשים בשם "ג'ם סשן" בהנחיית גיל חובב וחוסאם עבאס – שף מסעדות אל באבור.

חומרים:
1 ק"ג חושחש (תפוזים מרים) חתוכים לחצאים עם הקליפה אבל ללא הגרעינים.
1 ק"ג סוכר
1 תפוח עץ ירוק מקולף ומגורר.

אופן ההכנה:
טוחנים את הכל במעבד מזון.
מרתיחים (בלי להוסיף מים) ומבשלים למשך 45 דקות.
כדי לבדוק מתי הריבה מוכנה: מכניסים צלחת למקפיא. כשחושבים שהריבה התקשתה מספיק, שמים כף של ריבה על הצלחת הקפואה, מעבירים סכין באמצע "שלולית הריבה" וחותכים אותה לשניים.
אם שני חלקי השלולית מתחברים חזרה לשלולית אחת ,הריבה עוד לא מוכנה.
אם הם נשארים נפרדים הריבה מוכנה.
מעבירים לצנצנות וסוגרים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר