בקלווה

חומרים למילוי:פיסטוקים קלופים ( לא קלויים) – 1 כוסאגוזי מלך (לא קלויים) – 1 כוסאגוזי לוז (לא קלויים) – 1 כוסדבש – 1 כוסקינמון טחון – כף שטוחהאופן ההכנה:מסדרים את תערובת האגוזים במגש אפייה וקולים בתנור שחומם מראש ל- 180 כ- 7 דקות. מדי פעם יש לפתוח את התנור ולערבב בשביל צבע אחיד ושחום.מוציאים מהתנור, מוסיפים מלמעלה את הדבש והקינמון, מערבבים ומקררים לגמרי.כשהתערובת קרה לחלוטין מעבירים אותה לבלנדר וטוחנים ב- 3-4 פולסים גס מאוד.מוציאים מהבלנדר חצי כמות ואת הכמות שנותרה בפנים טוחנים לגמרי.מאחדים בקערת ערבוב את שתי התערובות לקבלת מסה מעורבת חלקה + גסה.ממשיכים:בצק פילו (40 על 60 ס"מ) – 3 דפיםחמאה מומסת – 1/2 כוססוכר חום – 1/3 כוסאופן ההכנה:פורסים על משטח עבודה עלה של פילו ומברישים בחמאה מומסת.מפזרים מלמעלה חצי מכמות הסוכר ומניחים עלה נוסף. חוזרים על הפעולה ומניחים עלה שלישי אחרון שנשאר נקי.בשליש התחתון של הבסיס שיצרנו מניחים את המילוי (על הצלע הארוכה).מסדרים את המילוי כשמשאירים 10 ס"מ נקיים מכל צד. מגלגלים לצורת נקניק וחותכים את שארית הבצק מהסוף, כך שהקצה נשאר בתחתית הנקניק.מורחים את החלק העליון של הבקלווה בחמאה מומסת, ובסכין חדה חותכים פרוסות אלכסוניות כמעט עד הסוף ברווחים של 2 ס"מ.מחממים תנור ל- 175 מעלות. את הבקלווה מניחים על מגש עם נייר אפיה ואופים כ- 45 דקות.בזמן שבתנור, מחממים כוס דבש עד שמתרכך מעט ויוצקים על הבקלווה מיד כשיוצאת.מקררים לחלוטין לפני ההגשה.   המתכון מתוך הספר A Week in Lesbos של עדי שטראוס ויונתן רושפלד

חומרים למילוי:
פיסטוקים קלופים ( לא קלויים) – 1 כוס
אגוזי מלך (לא קלויים) – 1 כוס
אגוזי לוז (לא קלויים) – 1 כוס
דבש – 1 כוס
קינמון טחון – כף שטוחה

אופן ההכנה:
מסדרים את תערובת האגוזים במגש אפייה וקולים בתנור שחומם מראש ל- 180 כ- 7 דקות.
מדי פעם יש לפתוח את התנור ולערבב בשביל צבע אחיד ושחום.
מוציאים מהתנור, מוסיפים מלמעלה את הדבש והקינמון, מערבבים ומקררים לגמרי.
כשהתערובת קרה לחלוטין מעבירים אותה לבלנדר וטוחנים ב- 3-4 פולסים גס מאוד.
מוציאים מהבלנדר חצי כמות ואת הכמות שנותרה בפנים טוחנים לגמרי.
מאחדים בקערת ערבוב את שתי התערובות לקבלת מסה מעורבת חלקה + גסה.

ממשיכים:
בצק פילו (40 על 60 ס"מ) – 3 דפים
חמאה מומסת – 1/2 כוס
סוכר חום – 1/3 כוס

אופן ההכנה:
פורסים על משטח עבודה עלה של פילו ומברישים בחמאה מומסת.
מפזרים מלמעלה חצי מכמות הסוכר ומניחים עלה נוסף.
חוזרים על הפעולה ומניחים עלה שלישי אחרון שנשאר נקי.
בשליש התחתון של הבסיס שיצרנו מניחים את המילוי (על הצלע הארוכה).
מסדרים את המילוי כשמשאירים 10 ס"מ נקיים מכל צד.
מגלגלים לצורת נקניק וחותכים את שארית הבצק מהסוף, כך שהקצה נשאר בתחתית הנקניק.
מורחים את החלק העליון של הבקלווה בחמאה מומסת, ובסכין חדה חותכים פרוסות אלכסוניות כמעט עד הסוף ברווחים של 2 ס"מ.
מחממים תנור ל- 175 מעלות.
את הבקלווה מניחים על מגש עם נייר אפיה ואופים כ- 45 דקות.
בזמן שבתנור, מחממים כוס דבש עד שמתרכך מעט ויוצקים על הבקלווה מיד כשיוצאת.
מקררים לחלוטין לפני ההגשה.

 

המתכון מתוך הספר A Week in Lesbos של עדי שטראוס ויונתן רושפלד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר