קרם מסקרפונה פרג ודובדבן

חומרים:3 חלמון250 מ"ל חלב100 גרם סוכר25 גרם קורנפלור1 עלי ג'לטין90 גרם מחית פרג60 גרם דובדבני אמרנה קצוצים250 גרם גבינת מסקרפונה250 מ"ל שמנת מתוקהאופן ההכנה:קרם פטיסייר:מערבבים חלמון סוכר וקורנפלור למסה אחידהמרתיחים חלב בסיר קטןמבצעים השוואת טמפרטורות בין הביצים לחלב הרתוח על ידי שפיכה של שליש מכמות החלב לתערובת הביצים תוך כדי ערבוב מתמידמעבירים חזרה לסיר עם שארית החלב את תערובת הביצים ומחזירים לאש בינונית תוך כדי ערבוב, על מנת להסמיך את התערובת עד מרקם של פודינג סמיךמרככים עלה ג'לטין במים קריםמסננים וסוחטים את עלה הג'לטין וממיסים בתערובת הפטיסיירמצננים לטמפ החדרמקציפים את השמנת לקצפת יציבהקוצצים את דובדבני האמרנה המסוננים לפרוסות מערבבים בפטיסיירמערבבים בפטיסייר את מחית הפרגמערבבים בפטיסייר את גבינת המסקרפונהמקפלים לתערובת הפטיסייר גבינה את הקצפת בעדינותחומרים לתחתית:400 גרם עוגיות פטיבר100 גרם שקדים קלויים50 גרם חמאה30 מ"ל ליקר שקדים  אופן ההכנה:ממיסים את החמאה במיקרובמעבד מזון טוחנים את עוגיות הפטיבר והשקדיםמוסיפים את החמאה והליקר ליצירת בצק הרכבה:בתבנית אפיה קפיצית בקוטר 28 מ"מ מרפדים בתערובת העוגיות בעובי של חצי ס"מיוצקים את תערובת הגבינה על התחתיתמצננים במקרר למשך 8 שעותחולצים את העוגהמקשטים בדובדבני אמרנה מלמעלה ננה ביסטרו, אחד העם 1, נוה צדק, תל אביב, 03-516-1915

חומרים:
3 חלמון
250 מ"ל חלב
100 גרם סוכר
25 גרם קורנפלור
1 עלי ג'לטין
90 גרם מחית פרג
60 גרם דובדבני אמרנה קצוצים
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
קרם פטיסייר:
מערבבים חלמון סוכר וקורנפלור למסה אחידה
מרתיחים חלב בסיר קטן
מבצעים השוואת טמפרטורות בין הביצים לחלב הרתוח על ידי שפיכה של שליש מכמות החלב לתערובת הביצים תוך כדי ערבוב מתמיד
מעבירים חזרה לסיר עם שארית החלב את תערובת הביצים ומחזירים לאש בינונית תוך כדי ערבוב, על מנת להסמיך את התערובת עד מרקם של פודינג סמיך
מרככים עלה ג'לטין במים קרים
מסננים וסוחטים את עלה הג'לטין וממיסים בתערובת הפטיסייר
מצננים לטמפ החדר
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה
קוצצים את דובדבני האמרנה המסוננים לפרוסות מערבבים בפטיסייר
מערבבים בפטיסייר את מחית הפרג
מערבבים בפטיסייר את גבינת המסקרפונה
מקפלים לתערובת הפטיסייר גבינה את הקצפת בעדינות

חומרים לתחתית:
400 גרם עוגיות פטיבר
100 גרם שקדים קלויים
50 גרם חמאה
30 מ"ל ליקר שקדים


אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה במיקרו
במעבד מזון טוחנים את עוגיות הפטיבר והשקדים
מוסיפים את החמאה והליקר ליצירת בצק

הרכבה:
בתבנית אפיה קפיצית בקוטר 28 מ"מ מרפדים בתערובת העוגיות בעובי של חצי ס"מ
יוצקים את תערובת הגבינה על התחתית
מצננים במקרר למשך 8 שעות
חולצים את העוגה
מקשטים בדובדבני אמרנה מלמעלה

ננה ביסטרו, אחד העם 1, נוה צדק, תל אביב, 03-516-1915

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר