מוס לימון ומרנג

חומרים:5 חלמונים 250 מ"ל מים100 גרם מחמאה 30 גרם קורנפלורמקל וניל מעט מלח150 גרם סוכרמיץ מ-3 לימונים גרידת קליפת לימון אחד למרנג: 600 גרם סוכר 10 חלבוני ביצים אופן ההכנה:בכלי קטן מרתיחים מים, מחמאה, סוכר, מלח, מקל וניל, מיץ לימון וגרידת לימון.בכלי נפרד מערבבים חלמונים וקורנפלור, עד שאין גושים.מוזגים מעט מתערובת הלימונים למסת החלמונים, ומערבבים היטב עד שנוצר נוזל אחיד. מוסיפים את כל שאר הנוזל ומאחדים.יוצקים את המוס לכוס מרטיני .מכינים את המרנג: מחממים בזהירות את החלבונים והסוכר בבן מרי, עד שהם מגיעים לחום השפתיים.מקציפים את החלבונים והסוכר עד שהם מתגבשים לקצף יציב. מזלפים מעל מוס הלימון.צילום דניאל לילה

חומרים:
5 חלמונים
250 מ"ל מים
100 גרם מחמאה
30 גרם קורנפלור
מקל וניל
מעט מלח
150 גרם סוכר
מיץ מ-3 לימונים
גרידת קליפת לימון אחד

למרנג:
600 גרם סוכר
10 חלבוני ביצים

אופן ההכנה:
בכלי קטן מרתיחים מים, מחמאה, סוכר, מלח, מקל וניל, מיץ לימון וגרידת לימון.
בכלי נפרד מערבבים חלמונים וקורנפלור, עד שאין גושים.
מוזגים מעט מתערובת הלימונים למסת החלמונים, ומערבבים היטב עד שנוצר נוזל אחיד. מוסיפים את כל שאר הנוזל ומאחדים.
יוצקים את המוס לכוס מרטיני .
מכינים את המרנג: מחממים בזהירות את החלבונים והסוכר בבן מרי, עד שהם מגיעים לחום השפתיים.
מקציפים את החלבונים והסוכר עד שהם מתגבשים לקצף יציב.
מזלפים מעל מוס הלימון.

צילום דניאל לילה

תגובה אחת

  1. האם ניתן להמיר את החמאה במחמאה?
    איך אני הופכת את המתכון לפרווה?
    וכן- כמה קריטי להוסיף גרידת לימון?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר