חומרים ל-6 מנות:
לשכבה הראשונה:
6 כפות סירופ שוקולד הרשי
למוס השוקולד:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
3 כפות אבקת סוכר
1/4 כוס סירופ שוקולד הרשי
4 כפות פירורי עוגיות שוקולד
100 גרם שוקולד מריר מגורר
לציפוי:
1/4 מיכל (60 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות סירופ שוקולד הרשי
לעיטור:
פירות יער או שבבי שוקולד
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת המוס:
מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה.
מוסיפים את סירופ השוקולד של הרשי ופירורי העוגיות ומקפלים בעדינות עד לקבלת מוס אחיד.
מעבירים את המוס לשקית זילוף.
ממשיכים בהרכבת המנה:
יוצקים לכל צנצנת כף סירופ שוקולד הרשי.
מזלפים את מוס השוקולד ומעבירים למקפיא למשך כשעה.
מכינים את הציפוי:
ממיסים במיקרו או בשיטת בן מארי שמנת מתוקה ושוקולד מריר, ומערבבים לקבלת קרם חלק.
מוסיפים את סירופ השוקולד של הרשי.
מערבבים לקרם אחיד ומצננים. יוצקים מעל המוס שבצנצנות.
מעטרים בפירות יער או בשבבי שוקולד ומגישים.
(ניתן לשמור במקרר עד יומיים או במקפיא כשבוע).
צילום בועז לביא