אגסים בקרם בזיליקום

מרכיבים:6 אגסים1 כוס יין אדום8 כפות סוכר3 חלמונים1 כוס חלב15 עלי בזיליקוםאופן ההכנה: קולפים את האגסים. משאירים את העוקץ, ומניחים בסיר קטן.מוסיפים לסיר כוס יין אדום וחמש כפות סוכר. ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי האגסים ומביאים לרתיחה.מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות בלהבה נמוכה. בתום הבישול, מניחים לאגסים להתקרר בתוך הנוזל.מניחים בקערה שלושה חלמונים ושלוש כפות סוכר. טורפים היטב, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.בסיר קטן מניחים את החלב והבזיליקום. מחממים בלהבה נמוכה עד שהנוזל על סף רתיחה. מסירים מהאש. מעבירים מעט מהחלב לתוך תערובת החלמונים, תוך כדי ערבוב.חוזרים על הפעולה עד שכל החלב עבר לתוך החלמונים.מחזירים את תערובת החלב והחלמונים לסיר ומבשלים בלהבה נמוכה תוך כדי ערבוב כארבע דקות.מסירים מהאש, מסננים מיד ומקררים היטב.   הגשה: יוצקים בצלחת ההגשה מעט מהרוטב, ומעליו מניחים אגס.

מרכיבים:
6 אגסים
1 כוס יין אדום
8 כפות סוכר
3 חלמונים
1 כוס חלב
15 עלי בזיליקום

אופן ההכנה:
קולפים את האגסים. משאירים את העוקץ, ומניחים בסיר קטן.
מוסיפים לסיר כוס יין אדום וחמש כפות סוכר.
ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי האגסים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות בלהבה נמוכה.
בתום הבישול, מניחים לאגסים להתקרר בתוך הנוזל.
מניחים בקערה שלושה חלמונים ושלוש כפות סוכר.
טורפים היטב, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
בסיר קטן מניחים את החלב והבזיליקום.
מחממים בלהבה נמוכה עד שהנוזל על סף רתיחה.
מסירים מהאש.
מעבירים מעט מהחלב לתוך תערובת החלמונים, תוך כדי ערבוב.
חוזרים על הפעולה עד שכל החלב עבר לתוך החלמונים.
מחזירים את תערובת החלב והחלמונים לסיר ומבשלים בלהבה נמוכה תוך כדי ערבוב כארבע דקות.
מסירים מהאש, מסננים מיד ומקררים היטב.

 

הגשה:
יוצקים בצלחת ההגשה מעט מהרוטב, ומעליו מניחים אגס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר