קרמבל אגסים מייפל ופקאן

חומרים ל-6 מנות:7 אגסים מזן אנג'ו קלופים וחתוכים לקוביות גדולותשליש כוס סירופ מייפל50 גרם חמאהמעט מיץ לימוןלפירורים200 גרם קמח לבן50 גרם אגוזי פקאן (לא קלויים)100 גרם חמאה100 גרם סוכר חום בהירקורט נדיב מלחשמנת חמוצה או גלידה וניל להגשה. אופן ההכנה:במעבד מזון מעבדים בפולסים קמח, חמאה, מלח וסוכר עד קבלת פרורים. מוסיפים שיבולת שועל ופקאנים, וממשיכים לעבד בפולסים עד קבלת גושים קטנים של בצק.במחבת ממיסים את החמאה ומקפיצים בה את האגסים קלות. מוסיפים מעט מיץ לימון וסירופ מייפל. מערבבים עוד דקה לערך ומכבים את האש.מעבירים את תוכן המחבת לפיירקס כך שהאגסים יצרו שכבה אחת בעובי 2 ס"מ לערך. מפזרים מעל גושים מתערובת הבצק. אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות לערך, עד שהפירורים מזהיבים והנוזלים מהאגסים מבעבעים ביניהם.מגישים שתי כפות גדושות מהמאפה בליווי שמנת חמוצה או גלידה וניל.

חומרים ל-6 מנות:
7 אגסים מזן אנג'ו קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
שליש כוס סירופ מייפל
50 גרם חמאה
מעט מיץ לימון
לפירורים
200 גרם קמח לבן
50 גרם אגוזי פקאן (לא קלויים)
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר חום בהיר
קורט נדיב מלח
שמנת חמוצה או גלידה וניל להגשה.

אופן ההכנה:
במעבד מזון מעבדים בפולסים קמח, חמאה, מלח וסוכר עד קבלת פרורים.
מוסיפים שיבולת שועל ופקאנים, וממשיכים לעבד בפולסים עד קבלת גושים קטנים של בצק.
במחבת ממיסים את החמאה ומקפיצים בה את האגסים קלות. מוסיפים מעט מיץ לימון וסירופ מייפל.
מערבבים עוד דקה לערך ומכבים את האש.
מעבירים את תוכן המחבת לפיירקס כך שהאגסים יצרו שכבה אחת בעובי 2 ס"מ לערך.
מפזרים מעל גושים מתערובת הבצק.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות לערך, עד שהפירורים מזהיבים והנוזלים מהאגסים מבעבעים ביניהם.
מגישים שתי כפות גדושות מהמאפה בליווי שמנת חמוצה או גלידה וניל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר