סופלה שוקולד חם בטעם תפוזים

חומרים ל- 6 מנות:250 גרם שוקולד מריר משובח (לפחות 70% קקאו)250 גרם חמאה 250 גרם סוכר 4 חלמונים4 ביצים80 גרם קמח מנופה2 כפות אבקת קקאו משובחת (לא ממותקת)כוסית קטנה של ליקר גראנד מרנייה (ליקר תפוזים משובח)גרידת תפוזפילה תפוז לקישוט, לא הכרחיאופן ההכנה:להמיס את החמאה יחד עם השוקולד. המהדרין יעשו זאת בסיר כפול על מים רותחים, ואילו האוהבים קיצורי דרך יכולים להשתמש במיקרוגל. בנפרד, לערבב קלות את 4 חלמונים + 4 ביצים + הליקר, עד קבלת תערובת קלילה.להוסיף בזרם דק את השוקולד החם לתערובת, להקציף מעט. להוסיף את גרידת התפוז, את הקמח והקקאו.לחלק ל- 6 תבניות קטנות או לתבנית גדולה.לאפות בחום 180 מעלות למשך 14 דקות בדיוק.העוגה חייבת להיות לחה מאוד, עם קרום דק.אפשר להוסיף בכל כוסית קטנה כיד הדמיון קוביות שוקולד לבן/מריר/אגוזי לוז קלויים.צורת הגשה:אני ממליץ ללוות את החוויה השוקולדית הנהדרת הזו בגלידת וניל טובה.

חומרים ל- 6 מנות:
250 גרם שוקולד מריר משובח (לפחות 70% קקאו)
250 גרם חמאה
250 גרם סוכר
4 חלמונים
4 ביצים
80 גרם קמח מנופה
2 כפות אבקת קקאו משובחת (לא ממותקת)
כוסית קטנה של ליקר גראנד מרנייה (ליקר תפוזים משובח)
גרידת תפוז
פילה תפוז לקישוט, לא הכרחי

אופן ההכנה:
להמיס את החמאה יחד עם השוקולד. המהדרין יעשו זאת בסיר כפול על מים רותחים, ואילו האוהבים קיצורי דרך יכולים להשתמש במיקרוגל.
בנפרד, לערבב קלות את 4 חלמונים + 4 ביצים + הליקר, עד קבלת תערובת קלילה.
להוסיף בזרם דק את השוקולד החם לתערובת, להקציף מעט. להוסיף את גרידת התפוז, את הקמח והקקאו.
לחלק ל- 6 תבניות קטנות או לתבנית גדולה.
לאפות בחום 180 מעלות למשך 14 דקות בדיוק.
העוגה חייבת להיות לחה מאוד, עם קרום דק.
אפשר להוסיף בכל כוסית קטנה כיד הדמיון קוביות שוקולד לבן/מריר/אגוזי לוז קלויים.

צורת הגשה:
אני ממליץ ללוות את החוויה השוקולדית הנהדרת הזו בגלידת וניל טובה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר